FUTBOL EN MAJÚSCULES

Gloriós i memorable derbi al Nou Sardenya

EspanyolEl Cadet A va oferir un gran partit al Nou Sardenya tot i encaixar una derrota. L'encontre va tenir de tot: el conjunt gracienc es va avançar al marcador, també va haver de remuntar-lo, a cada àrea un penal... tota una sèrie de factors que van fer molt emocionant el derbi de Divisió d'Honor entre graciencs i pericos.

.

Disputat, emocionantíssim i grandíssim partit el que van jugar dissabte els nois del Cadet A davant dl líder de la Divisió d’Honor, l’Espanyol. L’entrega i la intensitat amb la que es va jugar aquest matx va fer que tots els aficionats presents al Nou Sardenya, tant europeistes com pericos, gaudissin d’un emocionant i distret partit. Com a conseqüència del resultat de la primera volta, empat a zero i amb un home menys per part de l’Europa, podíem preveure que Espanyol sortiria poc confiat i amb les piles posades per resoldre ràpid el partit. Així va ser, ja que en els primer minuts va disposar de la primera ocasió de gol, però la pilota va ser rebutjada pel travesser.

Als voltants del minut 20, va ser Eric l’encarregat d’evitar el gol sobre la línia, al rebutjar una rematada de Joan Àngel. Però a partir d’aquest moment l’equip d'Anglada i Xavi va trobar un millor posicionament al camp, ja que en avançar les línies va allunyar el perill de la seva àrea i aconseguia pressionar més amunt als jugadors blanc-i-blaus. Fruit de l’avançada de pressió, Cano, pivot defensiu de la mitja escapulada, va robar una pilota a quatre metres de la frontal perica, i envoltat de contraris, va engaltar un potent xut que va superar per dalt al porter Victor fent pujar el 0-1 al marcador, aquest resultat es va mantenir fins al descans, tot i que tots dos van disposar d’ocasions per canviar-lo.

Si la primera part va ser emocionant, la segona part va el súmmum, i cada jugada feia aixecar el públic dels seus seients i estar pendents de l’electrònic. Al minut 54, i després d’una ocasió clara per cada equip, Gerard va finalitzar una jugada portada per la banda esquerra de l'atac perico i va fer pujar l’empat al marcador. Els següents deu minuts van ser tant trepidants que no ens permetien apuntar una jugada a la llibreta sense perdre’ns la següent. Per començar, una jugada de Carlos que el porter blanc-i-blau Victor va poder rebutjar. A continuació li va tocar a Dani aturar de manera espectacular un xut proper de l’Espanyol. Al minut 63, Gil va fer el segon gol blanc-i-blau en sorprendre a tothom amb un xut des del vèrtex de l’àrea. Un minut més tard, Carlos va tornar a establir l’empat al marcador en transformar un penal sobre ell mateix.

Fins arribar al final del matx, es va seguir veient un partit no apte per a cardíacs, però on l’Espanyol va tenir un xic més fortuna, ja que va veure com l’àrbitre assenyalava un penal al seu favor i expulsava al central Vea al mostrar-li la segona targeta groga. Aquesta pena màxima va ser molt discutida per la defensa de l’Europa en entendre que Vea va tocar la pilota, però com sempre les explicacions no serveixen per res i Victor va transformar el penal fent pujar el 2-3 al marcador. Aquest resultat es va mantenir fins al final del partit, tot i que va haver-hi ocasions clares de gol en totes dues porteries. El porter Dani va desfer molt bé el perill en les dues ocasions en que va haver de sortir als peus dels davanters pericos, i el porter Victor també es va haver d'esforçar a fons per rebutjar un excel·lent xut de l’escapulat Lluís, quant tota l’afició de l’Europa ja cantava el gol.

En resum, va ser un grandíssim partit on no es va veure la diferencia que mostra la classificació i que ha de servir per demostrar a tota la plantilla del Cadet A que, quan surten al camp amb tot el que cal posar-hi, és molt difícil aturar-los, ja que de futbol en tenen molt. Ja ho han demostrat en molts altres partits d'aquest campionat, sobretot a l'inici d'aquesta dura i competida lliga.

07/02/09 · Nou Sardenya
17a Jornada

EUROPA: Dani, Eric, Boro, Vea, Cuadri, Cano, Freixi, Guillem, Heras, Miki i Jordi Mauri... També van jugar: Carlos, Yesyua, Mario, Lluís, Sergi i Arnau.

ESPANYOL: Víctor, Jaime, Nil, Molina, Víctor, Sergi, Joan Àngel, Quiles, Xavi, Antoni i Gil... També van jugar: Héctor, Álex, Jorge, García, Jandro i Gerard.

ÀRBITRE: Alarcón Contra

TARGETES: Grogues a Boro i Mario i Vea -dues i expulsió minut 75- (Europa) i a Jaime, Quiles, Xavi i Garcia (Espanyol)

GOLS: 1-0 (Cano, 30'); 1-1 (Gerard, 54'); 1-2 (Gil, 63'); 2-2 (Carlos -p-, 64'); 2-3 (Víctor -p-, 75').