INESPERADA DERROTA

L'Europa veu frenada la ratxa d'imbatibilitat

MartinencPoca gent s'hauria atrevit a apostar per una victòria del Martinenc, lluny del seu terreny de joc, davant un Europa en ratxa i que portava nou jornades sense perdre. No obstant, ahir no va ser el dia del Cadet C, que va veure's agafat per sorpresa ben d'hora, a pocs minuts de començar el 'matx', amb un matiner gol del visitant Xavi.

.

El partit estrella d’aquest cap de setmana va ser l’exemple clar que el futbol no és una ciència exacte. Si juga el 5è classificat contra el 14è a casa del primer, amb una diferencia de gairebé 20 punts a la taula, on l’equip local manté el domini del joc gairebé en la totalitat del partit i disposa de fins a una vintena d’ocasions de gol mentre que l’equip rival només aconsegueix generar cinc arribades a l’àrea i guanya el partit per 1-2, vol dir que el futbol no només es mou en el paràmetres raonables, sinó que també afecten valors tan difusos com la sort o altres elements fins ara desconeguts. No deixar de ser la gràcia d'aquest esport.

El partit va començar amb un clar domini de l’equip escapulat. Als primers minuts ja havia executat dues faltes al voltant de l’àrea del Martinenc. En la més perillosa d’aquestes, el remat de cap de Joshua va sortir lleugerament per sobre el travesser. No obstant, les coses es van torçar força aviat, ja que al minut 8, en la primera jugada d’atac dels del Guinardó, el davanter Xavi es va trobar amb la pilota totalment lliure dins l’àrea i va poder superar al porter Dani amb una exagerada vaselina. Aquest gol no va afectar la moral dels nois de Fran Rios, que van seguir jugant amb el seu estil i controlant totalment el joc. D’aquesta manera van arribar amb perill a la porteria rival fins a cinc vegades, però unes vegades el porter i altres la mala sort aconseguien evitar que pugés el gol al marcador.

Podem destacar les aportacions ofensives de Farguell, Aleix, Carlos, Sangerman i Adrià. Va ser quan ja es portava mitja hora de joc quan el Martinenc va poder treure's de sobre la pressió escapulada i durant cinc minuts va portar la iniciativa del joc, aconseguint crear una ocasió de gol a botes de Dan, però el seu potent xut el va poder ser desviat a còrner pel porter Dani amb una molt bona intervenció. Superada aquesta fase l’Europa va tornar a trobar-se al camp i així va disposar d’una nova ocasió de gol abans d’arribar al descans, però el potent xut de Carlos va sortir lleugerament alt. La segona part va seguir amb la mateixa tònica de joc i de domini escapulat, però als cinc minuts l’extrem del Martinenc Xavi va còrrer pel camp portant un ràpid contraatac fins a quedar-se sol davant del porter Dani, qui va aconseguir rebutjar el potent xut, però amb la mala sort que la pilota va arriba a peus de Dani, que va fer pujar el segon gol del Martinenc al marcador.

Al cap d’un quart d’hora i després de dues ocasions de l’Europa a càrrec de Martí i Arnau, va arribar el gol del Cadet C, en transformar Victor un pena màxima provocada en un llançament de còrner. A partir d’aquest moment i fins arribar al final del partit, es va viure un constant setge a la porteria del Martinenc, amb ocasions per Armand, Aleix i Victor (per dues vegades) i també Carlos. El marcador, però, ja no es va moure més i al final del partit va esclatar l’alegria dels jugadors visitants que van veure com, contra pronòstic, es van endur el derbi.