UN DISCUTIBLE PENAL DECIDEIX

Admirable acte de 'fair play' del tècnic local

DammEntretingut partit jugat el passat dissabte al Municipal Feliu i Codina d'Horta entre els cadets de Divisió d’Honor de la Damm i de l’Europa. Va ser un matx amb dues parts clarament diferenciades, on el conjunt escapulat va dominar a la primera però on la Damm va decidir a la segona part, transformant un penal decisiu que li va donar la victòria.

.

La primera jugada de mèrit del partit la va protagonitzar el davanter de l’Europa Carlos, al minut 8, en rebre una passada a l’extrem on, després de desempallegar-se del seu defensor, va fer una bona centrada al punt de penal, on Mauri no va arriba per ben poc. En la mateixa acció, la pilota la va recollir Lluís al còrner contrari on, desfent-se de diversos jugadors, va entrar a l’àrea per intentar marcar amb un xut al pal curt, on molt atent el porter Dani va poder rebutjar a còrner.

Mentrestant la Damm creava perill amb pilotes penjades a l’olla per a que les rematessin els seus alts jugadors. El primer gol va arribar, però, en una pilota perduda a la zona de mitjos de l’Europa,. El local Xavi va rebre en profunditat i va superar la desesperada sortida de Pol. L’Europa va saber reaccionar i sis minuts més tard,un genial Lluís es va treure del barret una gran jugada on va deixar “trencats” a dos defensors i va encarar al porter per empatar el partit amb un toc suau i col·locat. Un gran gol, sens dubte. La primera part va acabar amb un potent xut del davanter cerveser Luque, que Pol va poder desviar a còrner amb la punta dels dits.

A la segona part la Damm va aprofitar la seva millor condició física i va arribar més fàcilment a l’àrea de l’Europa. A banda de seguir portant perill amb pilotes penjades a l’àrea, també podia executat jugades per terra com la protagonitzada per Joan al minut 45, on primer Pol i després Vea i Mario van desfer el perill. Al minut 50 va arribar la jugada que va desequilibrar el matx. Va ser en una de les moltíssimes pilotes bombades a l’àrea que el porter Pol va saltar per agafar-la, però també va saltar un jugador de la Damm per sota els seus braços, acció que va comportar que a Pol se li escapés la pilota i que caigués a terra sobre del davanter. Això va ser considerat per l’àrbitre com a penal i targeta groga. El porter escapulat va endevinar que el llançament de la pena màxima seria pel seu costat esquerre, però no va poder aturar el segon xut obra de Javi i que va representar el 2 a 1 definitiu.

Cal destar de forma molt notable un fet que va passar desapercebuts per a molts al principi del partit. En una acció on un jugador escapulat va ser objecte d'una molt clara falta per part d'un defensor de la Damm, l'àrbitre es va equivocar i va assenyalar la infracció a favor de l'equip vermell. En Xavi, tècnic de la Damm, va ordenar als seus jugadors que el servei de la falta el tiressin directament fora de banda. Un gest honorable i d'autèntica lliçó de joc net.