Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'EUROPA COBRARÀ ENTRADA ALS EQUIPS DE BASE QUE EN COBRIN

Mesura contra la taquilla al futbol formatiu

Taquillatge

El CE Europa s'ha vist obligat a prendre una mesura dràstica contra les pràctiques abusives de taquillatge d'aquells clubs que cobren entrada a categories de base. L'Europa cobrarà només a aquests equips quan visitin el Nou Sardenya per cobrir la diferència i retornar els diners a pares i familiars. Aquesta pràctica durarà mentre els equips mantinguin la seva política.

La junta directiva del CE Europa ha decidit establir taquilla per a tots aquells partits de base en que equips de categories inferiors de la UDA Gramenet, el CE L'Hospitalet i la UE Sant Andreu visitin les instal·lacions gracienques. La mesura s'aplicarà només sobre aquestes tres entitats que són les que, actualment i ja sigui amb una taquilla directa o una rifa obligada indirecta, fan passar per caixa els familiars i acompanyants dels menors. A continuació us oferim el comunicat oficial enviat pel club a la premsa.

COMUNICAT OFICIAL SOBRE EL TAQUILLATGE AL FUTBOL BASE

El Club Esportiu Europa sempre s'ha posicionat a favor de l'entrada gratuïta en tots els partits del futbol base i ha treballat en aquest sentit per tal que aquesta iniciativa fos aplicada per tots els clubs associats a la Federació Catalana de Futbol. Davant l'actual situació econòmica, i per tal que el futbol formatiu sigui una opció de lleure popular, fàcil, assequible i a l'abast de tothom, l'entitat va decidir ja des de la temporada passada rebaixar el preu de les entrades per assistir als partits del seu Primer Equip i fer totalment gratuïta l'entrada per veure el Juvenil A i el Femení A, malgrat militar a categories estatals de màxim nivell.

Totes les altres categories sempre han estat de lliure accés sense cobrament d'entrada. No obstant, donada l'actitud refractària a aquesta inicitiva per part de tres clubs concrets, el CE L'Hospitalet, la UDA Gramenet i la UE Sant Andreu i donada la seva insistència en el cobrament d'entrada a tots els partits que es disputen a les seves instal·lacions sigui la categoria que sigui (benjamins, alevins, infantils, cadets o juvenils) i el fet que aquest import de l'entrada és sufragat pels familiars que acompanyen als jugadors i que representa un greuge comparatiu i una despesa considerable per la quantitat de desplaçaments al llarg de la temporada, el CE Europa, sensible a aquesta pràctica abusiva i inacceptable, ha decidit, a partir de la data d'aquest comunicat, cobrar entrada al seu estadi en partits de base quan rebi, únicament, la visita d'equips de base dels clubs implicats en aquest afer.

L'import d'aquesta taquilla excepcional, però, no s'establirà amb finalitats de caixa, sinó que serà dipositat en un fons especial destinat a fer front a les despeses dels equips de base del CE Europa quan aquests es desplacin als camps de L'Hospitalet, Gramenet i Sant Andreu, és a dir, per tal de revertir la situació i que el futbol formatiu segueixi sent gratuït pels familiars que acompanyen als menors en partits a domicili. El CE Europa manifesta que aquesta mesura només serà efectiva en tant que els clubs esmentats es mantinguin en la seva postura de voler cobrar entrada en partits, edats i categories formatives i que el club entén que no formen part d'un espectacle lúdic i d'entreteniment, sinó una etapa formativa dels més menuts de la base, per la qual cosa és abusiu establir un preu a l'entrada. Cas que aquests equips rectifiquessin els seus procediments, el CE Europa retiraria d'immediat aquesta pràctica vers ells.

Finalment, el CE Europa manifesta la seva visió del futbol de base com una eina de cohesió social, formació, integració i evolució esportiva. El club considera que les persones que assisteixen a partits benjamins, alevins, infantils, cadets i juvenils no hi assisteixen per voluntat de lleure (exceptuant en aquest últim cas, de juvenils, la Divisió d'Honor, categoria prèvia al pas al professionalisme o el futbol sènior i que pot ser raonablement entesa com espectacle).

L'Europa considera que tots els assistents a aquestes categories són, en la seva majoria, familiars directes dels jugadors i, de vegades, necessaris acompanyants dels menors que no poden viatjar sols. Aquest "públic" no es presenta a les instal·lacions dels equips rivals entenent aquell partit com un espectacle (com un cinema o un teatre) sinó com a acompanyament d'un menor, esportista, que està completant un cicle de la seva etapa formativa. En aquest sentit, l'entitat posarà tots els mitjans a la seva disposició per a que això, al futbol català, segueixi entenent-se d'aquesta manera

Junta Directiva del CE Europa
Coordinadors Futbol Base CE Europa

acidH TEB FederacioAcell