Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA PERMANÈNCIA DEL JUVENIL C ES CONVERTEIX EN UN 'SHOW'

El Llefià guanya la impugnació del seu partit

 

ShowLa derrota per 3-1 del Llefià al camp del Granollers B donava la permanència al Juvenil C de l'Europa. No obstant, el Llefià ha impugnat el partit per aliniació indeguda i ha aconseguit guanyar als despatxos per 0-3. L'Europa farà un recurs contra la decisió per adulteració de la competició. L'entitat escapulada enten que a aquestes alçades de campionat, amb un tercer equip implicat en el resultat final d'aquest tipus de partits, el Granollers ha alterat, voluntària o involuntàriament, el desenllaç final de la lliga.

Es dóna el cas que en el partit que va enfrontar al Granollers B i la Gramenet B (2-2 final), el conjunt del Municipal Carrer Girona també va presentar una aliniació indeguda de cinc juvenils de categoria 'A'. En aquell partit, però, la Gramenet B no va presentar cap recurs i el partit va finalitzar amb aquell marcador. Tots dos equips, de fet, estan a la zona mitja sense afectar a l'ascens ni al descens propi ni de tercers equips. Ara, en tractar-se de la penúltima jornada de lliga i un partit contra un equip implicat en la lluita per la permanència (la Unificación Llefià), l'Europa ha presentat un recurs per tal d'evitar qualsevol tipus de suspicàcies al voltant del perquè d'aquesta aliniació indeguda en un equip, el Granollers, que no lluita per cap aspiració i que no necessita baixar efectius del seu equip 'A' per reforçar-se. Així les coses, si la FCF dóna la raó al Llefià i manté el 0-3 per aliniació indeguda del Granollers B, la darrera jornada de lliga (casualment un Llefià - Europa) seria dramàtica, situat l'Europa amb 38 punts, una plaça fora del descens, i el Llefià amb 37, situat en la primera plaça de descens.

L'Europa s'acull a l'article 292è del reglament de competició de la Federació Catalana de Futbol, que dicta el següent:

"Els qui participin en acords conduents a l'obtenció d'un resultat irregular en un encontre, sia per l'actuació anòmala d'un o dels dos equips contendents o d'algun de llurs jugadors, sia usant com a mitjà indirecte l'aliniació indeguda, la presentació d'un equip clarament inferior a l'habtiual o un altre procediment que dugui al mateix propòsit, seran sancionats com a autors d'una infracció molt greu, amb inhabilitació per un període de dos a cinc anys, i hom deduirà tres punts de la classificació dels clubs implicats, declarant-se nul el partit, la repetició del qual només serà pertinent en cas que un dels oponents fos innocent i l'anul·lació el perjudiqués o perjudiqués tercers també innocents".

Sense entrar en culpabilitats, aliniació indeguda per desconeixement o casualitat o altres suposicions al respecte de l'encontre Granollers B - Unificación Llefià, l'Europa presenta el recurs per acollir-se, segons dicta la normativa, a la sanció amb zero punts al Granollers i zero punts al Llefià (cas 1 que determina la normativa) o bé a la repetició del partit entre tots dos equips per tal de determinar un resultat final cent per cent lliure d'irregularitats (cas 2).

acidH TEB FederacioAcell