Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

INFANTIL D: EL MÈTODE VERA

>>> Un article de David Bley ( @DavidBleyG )

Una filosofia atractiva

Futbol Base

L'equip Infantil D del Club Esportiu Europa està sorprenent tothom pel joc suggerent que proposa i pels resultats que la plantilla està aconseguint. Parlem d'un grup força conjuntat que s'ha adaptat amb jerarquia a una categoria molt competitiva. Els signes d'identitat: bon tracte de pilota i ideologia de futbol.

 

Aquest equip està rendint per sobre de les expectatives marcades al principi de temporada. Teòricament, aquest conjunt havia de competir a la Segona Divisió Infantil, però uns desajustos federatius van provocar que la plantilla competís finalment a Primera, encabida al grup del Vallès Occidental. L'Europa és 7è, a la zona mitja de la taula, i a prop de les posicions capdavanteres. Uns resultats impensables quan l'equip va donar els primers cops de cua al setembre.

 

Certament, l'Infantil D és el nostre protagonista de la setmana pel bon futbol que proposa. Aquest grup de jugadors té un estil molt clar, concís i definit. I per l'espectador, el plantejament resulta força atractiu. Sergi Vera, l'entrenador, juntament amb l'ajudant Òscar Baguena, tenen una filosofia i una manera d'entendre el joc molt lloable. De fet, la temporada passada es van quedar a les portes de l'ascens amb l'Aleví i fa un parell d'anys van ser campions de lliga. Però no és només la victòria el que marca el full de ruta d'aquest projecte. Fent un símil futbolístic, els equips d'en Vera tenen un aire reminiscent a la proposta de Marcelo Bielsa, el míster de l'Athletic de Bilbao.

Futbol Base

 

El joc de l'Infantil D es desgrana en diverses claus:

 

A) La primera es basa en aconseguir el domini de la pilota, imposar-se en el protagonisme del partit i marcar els temps del matx. Guanyin, perdin o empatin, els jugadors sempre intenten controlar la possessió del partit i sotmetre el rival a partir de la combinació.

 

B) El conjunt escapulat no té un sistema rígid dins del camp, i és que la plantilla destaca per la capacitat de mobilitat i d'intercanvi de posicions en el terreny de joc. Originant l'associació i la trobada d'espais lliures de marcatge.

 

C) El tercer punt destacat és la sortida de pilota. L'Infantil D té el convenciment de treure l'esfèrica des del darrera com a premisa inicial i a partir d'aquí crear el moviment interior per passar a la fase ofensiva.

 

D) Com a última clau bàsica d'aquest conjunt, cal esmentar els estrets marcatges, desenvolupant una pressió extenuant en la zona mitja perquè el rival no tinguin facilitats de jugar la pilota i hagi de recórrer a la pilotada llarga com a recurs per atacar.

 

El treball d'aquest nanos està sent esplèndid, i el millor és que l'equip encara no sembla que hagi tocat sostre. Això sí, han de tenir el cap fred i continuar treballant per brindar la temporada amb una òptima posició. Confiem que el 'mètode Vera' persisteixi en el seu resultat, tan dins com fora del camp.

acidH TEB FederacioAcell