Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

INFANTIL B: L'ADAPTACIÓ A JUGAR A L'ESTIL DEL FUTBOL 11

>>> Un article de David Bley ( @DavidBleyG )

Una etapa de transformació

Futbol Base

De la mà dels tres entrenadors de l’Infantil B, volem conèixer el procés d’aclimatació del Futbol-7 al Futbol-11. Una etapa bàsica en la formació dels jugadors en qualsevol futbol de base. Un pas essencial en l’evolució i el desenvolupament del futbolista i que cal fer d'una determinada manera en les edats on es produeix aquesta adaptació.

 

L’Infantil B és un equip format íntegrament per jugadors de primer any. L’equip competeix al grup 2 de la Primera Divisió, actualment és el setè classificat amb 39 punts. Cal recordar que la base de la plantilla va fer una temporada immillorable l’any passat amb l’Aleví A, guanyant la lliga i fent un MIC espectacular. És per això que hem volgut saber de primera instància com havia estat aquest canvi, aquesta transformació a una nova manera de jugar, dimensions més grans, més companys al terreny de joc, major nombre de rivals, espais més amples... Al cap i a la fi, fer aquest pas de maduresa futbolística de créixer i abandonar l’etapa més pueril i entrar al futbol més ancestre, tornar als orígens i a la modalitat establerta. Amb cadascun dels entrenadors hem repassat els aspectes més importants dels conjunt escapulat:

 

>>> L’equip amb Ramon Gatell

 

- Quina és l'evolució que més destacaries de l'equip?
El joc col·lectiu en general, tant a nivell ofensiu com defensiu. Destacaria l’evolució en la col·locació en el camp i la seva intenció de jugar sempre i tractar bé la pilota, la facilitat per posar en pràctica el que van aprenent.

 

- Quines dificultats heu tingut al passar de Futbol-7 a Futbol-11?

 És el primer any que juguen a Futbol 11, i tot i que molts conceptes els tenen, han d´adaptar-se a les dimensions del camp. El fet és que competeixen contra equips que ja és el seu segon any jugant a Futbol 11 i a més són d’edat superior, on el condicionant físic i de força es nota en certs moments.

 


 - En quin moment d'adaptació està l'equip?

L´equip, a mesura que ha anat avançant la temporada, ha anat progressant positivament en molts conceptes, tant a nivell col·lectiu com individual. Està en un moment molt positiu, on el més important en aquesta etapa és que entenguin els conceptes que entrenem i que els serveixi per a la seva formació permanent. En això estem nosaltres per insistir i treballar durant la setmana i fer que cada dia facin un pas més a la seva adaptació al Futbol 11.

 

- Quina diferència hi ha entre entrenar un infantil i un juvenil, en només uns mesos de diferència?

El plantejament és totalment diferent i en això has de canviar el xip sense perdre la teva manera de portar un equip. Has de saber mesurar l’exigència, adequar els entrenaments amb els objectius de l’etapa, el tracte, ja per l’edat, ha de ser diferent per crear bon ambient, confiança i que alhora hi hagi respecte I finalment saber que és una etapa de formació on l´esperit competitiu ha de ser-hi sempre però per davant ha d´estar la formació permanent.

Futbol Base

 

>>> El vestidor amb Òscar Belis

 

- Com definiries el vestidor de l'equip?

És un vestidor on es respira futbol en tot els sentits, però on la força del grup és la principal característica de l’equip. Una força que ve donada per la unió i el gran ambient que hi ha dins d’aquesta plantilla.

 

- Què és el més fàcil de gestionar en una plantilla d'aquesta edat? I el més complicat?

 Les ganes d’aquesta plantilla per millorar i evolucionar fa que tot sigui molt més fàcil de gestionar. D’altra banda la il•lusió que posen en cada entrenament i en cada partit els hi està donant una maduresa futbolística molt important per seguir creixent.

Futbol Base

 

>>> La temporada amb Carlos Igualador

 

- Què és el que més destacaries d'aquest any?
El que més destacaria aquest any és veure com els nanos a mesura que avança la temporada van aprenent coses noves i la amistat que forgen entre ells és molt positiva.

 

- Amb quin moment de la temporada et quedaries fins ara?
Em quedaria amb molts moments d'aquesta temporada, però el millor sens dubte és un global: veure la felicitat dels nois després de vèncer un partit i l'alegria que hi posen en cadascuna de les jugades.

 

Per conèixer una miqueta més la figuera de l’staff tècnic de l’Infantil B, hem volgut fer un ràpid qüestionari per apropar-nos més a la seva persona. Per cert, menció especial a l’Enric, delegat de l’equip i peça bàsica de l’engranatge d’aquest grup.

Futbol Base

 

>>> Ramon Gatell

 

- Un equip: F.C.Barcelona
- Un jugador: Xavi Hernandez
- Un entrenador: Guardiola


- Una afició: L’ambient que es viu en els camps d’Anglaterra.

- Un partit: Infantil B – Badalona (temporada actual).
- Un moment de la teva carrera: Com a entrenador la temporada passada amb el Juvenil B, amb un gran grup humà i de bons jugadors aconseguint el campionat. I com a jugador el dia del meu debut a 3a Divisió (Prat - Europa). 

- Un referent: El meu pare
-
 Un company: Àlex Delmàs.
- Un lema de vida: Si fas una cosa, fer-la perquè realment creus en allò que fas.

 

>>> Òscar Belis

- Un equip: F.C.Barcelona

- Un jugador: Iniesta

- Un entrenador: Guardiola


- Una afició: Athletic de Bilbao


- Un partit: Infantil B – Badalona (temporada actual)


- Un moment de la teva carrera: La primera lliga aconseguida amb l’Infantil C

- Un company: Edu Gutiérrez


- Un referent: Luis Enrique


- Un lema de vida: Res és impossible

 

>>> Carlos Igualador

 

- Un equip: Málaga CF
- Un 
entrenador: Ramon Gatell

- Un jugador: Gareth Bale

- Una afició: Liverpool FC

- Un partit: CE Europa 7-0 L’Hospitalet (Després de la lesió)

- Un moment de la teva carrera: Ascens a Divisió d'Honor Cadet


- Un company: Ferran Ricart Martínez


- Un referent: Xavi Hernández Creus


- Un lema de vida: Humilitat i alegria

 

Esperem doncs que l’Infantil B continuï en aquest rumb i que acabi de completar una bona temporada i sobretot que adquireixi tots els coneixements i els automatismes possibles per desenvolupar-se al Futbol-11.

acidH TEB FederacioAcell