Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

PREBENJAMÍ: EL FUTBOL MÉS PUR

>>> Un article de David Bley ( @DavidBleyG )

Són els jugadors més petits de la base

Futbol Base

Tot procés formatiu arrenca en la seva total transparència. El debut en la competició és la porta d’inici en la carrera de tot futbolista i, enguany, a l’Europa s’ha creat el Prebenjamí. Nens de 7 anys que comencen a donar les primeres passades. Dins la secció del equips de Futbol Base, avui tenim uns protagonistes molt especials; els jugadors més menuts del club.

 

La institució va decidir formar un insòlit conjunt emmarcat dins una nova categoria, amb l’objectiu d’emprendre abans la formació i amb la idea que els nanos arribin més rodats i amb l’estil de la casa interioritzat a les següents etapes. Michael Chipantasi i el seu germà Carlos, ambdós jugadors del filial i amb tota una vida al club, van ser els escollits per dirigir aquesta missió. No ha de ser una tasca senzilla comandar un equip d’aquesta edat, on sovint s’ha d’exercir més de monitor que no pas d’entrenador. Però el tècnic dels més petits de la casa té les coses ben clares i ens dóna quatre pinzellades d’allò més important per conduir el Prebenjamí:

 

1.- Canviar la mentalitat. Tenint present que es parteix d’una base tàctica inexistent.
2.- Transmetre la voluntat competitiva. Característica absent en nens que mai han competit, però que amb el pas de les jornades ja han après el sentit de jugar-se cada setmana tres punts.
3.- Aprenentatge de petits detalls. Michael ens explica que el més important és inculcar exercicis analítics, aspectes tècnics i tàctics molt concrets.
4.- Entendre la pilota com una manera d’associar-se i no com un premi individual. El ‘míster’ del conjunt gracienc també reconeix que una de les coses més difícils és que els jugadors entenguin les consignes. Especialment, que cadascú no faci la seva guerra, que comencin a comprendre que són un equip.

 

I, és clar, no hem d’oblidar que estem parlant de nens de 7-8 anys, on l’energia els desborda per les venes. Sens dubte, una experiència a l’alçada d’un gran repte. Però no només es formen els nanos. El cert és que la dupla de tècnics també està tenint una excel·lent instrucció. El Prebenjamí és quart al grup 16 de la Primera Divisió amb 50 punts en 21 jornades. Una temporada destacada on, a més a més dels bons resultats, destaca l’aprenentatge mutu de la plantilla escapulada més petita. Futbol en estat pur.

acidH TEB FederacioAcell