Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ALEVÍ H: UN PARADÍS ATACANT

>>> Un article de David Bley ( @DavidBleyG )

Són els màxims golejadors del club

Futbol Base

Amb 158 dianes és l'equip que més gols marca de tot l'Europa. Els partits d'aquests menuts escapulats es converteixen en festivals de celebracions i joc ofensiu. El plantejament atacant i la mentalitat de l'equip són dos dels secrets del magnífic rendiment d'aquest Aleví H del club gracienc. Amb aquestes xifres tant elevades és lògic pensar que aquest equip està molt disparat. Res més lluny de la realitat.

 

L’Aleví H és segon a la taula amb 68 punts, 22 partits guanyats, 2 empats i 2 derrotes. A banda dels grans registres golejadors, el grup gracienc ha encaixat fins ara 54 gols. El màxim rival en la lluita pel títol de lliga és el CP Sarrià que es troba 5 punts per sobre a falta de 4 jornades pel final. Centrant-nos en la part ofensiva de l’equip, hem volgut descobrir els misteris d’aquest conjunt per esbrinar la fòrmula exitosa del seu joc: el gol. Agafant les dades de la plantilla, Ian Porqueras és, en part, gran responsable d’aquestes xifres amb 40 dianes, el segueix Daniel Subirons amb 26 i Álvaro Bueno amb 21. De tota manera, és un grup molt avesat a l’atac, amb una filosofia ofensiva molt marcada i amb tendència a iniciar ràpidament el contraatac utilitzant la velocitat de les bandes.

 

Tot i que, tots els jugadors aporten i formen part de la construcció i de la gestació de la jugada. Després, l’eficàcia de cara a porta marca les diferències. Hem volgut parlar amb l’entrenador, Lluís Anglada, perquè ens expliqui els secrets del seu atac i per saber com s’aconsegueix un nombre tan elevat de gols.

 

Per què és tan efectiu l’equip?
L'equip té una marcada identitat ofensiva perquè tot el que treballem durant la setmana acaba en exercicis de finalització. Probablement per això s’explica l’efectivitat que tenim. Intentem posar el gol entre cella i cella als nostres jugadors.

 

Quin és el tret distintiu de la plantilla?
La característica principal d'aquesta plantilla és que tot el grup ha sabut quin era el seu rol i l’ha executat perfectament, això ens ha permès treballar correctament com a conjunt i avançar més ràpidament en la introducció de conceptes i en el desenvolupament dels jugadors.

Futbol Base

La plantilla pateix en excés en defensa per l’atac desbocat que practica?
Quan ets un equip que proposes futbol, juguis contra qui juguis, normalment tens tendència a deixar molt d'espais al darrere i quan deixes molts espais sempre encaixes més gols. Segurament en marcaràs més, però també encaixes més del compte.

 

Quina és la clau d’haver generat tants gols?
Nosaltres hem marcat molts gols perquè hem estat durant tota la lliga un equip que ha proposat futbol, que tenim molt clar que havíem de superar els rivals a partir del joc ofensiu, jugant amb laterals de llarg recorregut, amb bandes profundes, amb gent per dins que crees espais i amb una davantera molt mòbil.

 

Com planteja el cos tècnic els partits, i com prepara l’apartat ofensiu?
El cos tècnic prepara els partits tenint en compte el rival i intentant que tothom jugui amb la mateixa mentalitat i amb un estil definit. Però sempre mirant que els jugadors estiguin contents i juguin a gust. En el tema ofensiu, suggerim coses diferents als oponents, depenent de com juguin, intentem fer-los mal d’una manera o d’una altra, sempre amb la intenció d’atacar-los pels seus punts dèbils.

 

L’Aleví H continuarà lluitant per guanyar la lliga en aquests últims quatre partits que queden. És una missió complicada, però no impossible, i més tenint present que el joc ofensiu de l’equip és demolidor. El somni és possible si el gol segueix com a filosofia vigent.

acidH TEB FederacioAcell