Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ELS ÚLTIMS JUGADORS COMPETINT A LA DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL

>>> Un article de David Bley ( @DavidBleyG )

Entrevista a Guzman i Elhadji

Futbol Base

Enguany, l'actual Juvenil A ha recuperat la divisió més alta del futbol. Per això hem entrevistat dos dels futbolistes que van jugar a la Divisió d'Honor en l'última temporada que l'Europa va estar a la màxima categoria per conèixer la seva valoració de l'ascens i donar algun consell amb la seva experiència. Fem un viatge a la temporada 2008/2009.

 

És tota una fita que l’Europa tingui el seu Juvenil A a la Divisió d’Honor. Des d’aquest espai dedicat al Futbol Base, hem volgut recuperar la veu de dos dels pesos pesants de l’última plantilla que va competir a la màxima divisió del futbol estatal. Es tracta de Carlos Guzmán, el migcampista del Primer Equip i jugador revelació de la temporada, i d’Elhadji Bandeh, el davanter de moda del Júpiter. Ambdós jugadors van créixer i es van foguejar al Futbol Base del club gracienc i ara triomfen a Tercera Divisió. Ambdós components de la plantilla del Juvenil A de la temporada 08-09, recorden el seu pas per la Divisió d’Honor i fan un balanç per intentar aconsellar els jugadors de cara al repte de la temporada vinent.

Futbol Base
Guzman, contra L'Hospitalet a Divisió d'Honor la temporada 2008/2009

 

>> Parlem amb Carlos Guzman

 

Què significa pel club haver ascendit?
Jo crec que primer és un senyal que les coses s’han fet bé, no ja només en el Juvenil A, sinó també en altres equips com l’Infantil o el Cadet. A més a més, penso que és molt important que el nom de l’Europa no només circuli per Catalunya, és fonamental que també es conegui per altres comunitats autònomes. Jugar davant de rivals de més prestigi com Saragossa o Mallorca també ajudarà molt.

 

Quins records tens de la Divisió d’Honor?
La veritat és que és una categoria molt bonica, durant els dos anys que hi vaig ser vam viure moments bons i moments més complicats. Per mi el millor moment que recordo va ser el partit a casa contra el Cornellà que vam guanyar al minut 94 i ens va donar opcions de salvar-nos al camp del Zaragoza en l’últim partit, com així va ser. Probablement el pitjor moment va venir la temporada següent en el duel contra el Lleida on es va segellar el nostre descens. Després, com he esmentat abans, jugar contra Zaragoza, Mallorca, Barça i Espanyol sempre et dóna un punt extra de motivació.

 

Com definiries la categoria?
Certament és una categoria molt complicada. Tots els jugadors i els equips tenen molt nivell i competeixen a una intensitat molt elevada. A més a més, hem de tenir present que alguns equips ja tenen eines i fonaments de conjunts grans; tenen una gran organització, més recursos i és difícil competir contra ells.

 

Què ha de fer l’Europa per aconseguir una bona classificació?
El primer pas és veure què tenen a casa. El bloc d’aquest any més algun jugador que pugui pujar, després ja serà moment de valorar les possibles incorporacions i els fitxatges que millorin i pugin el nivell de la plantilla. A partir d’aquí és qüestió de marcar-se un objectiu real tenint present el nivell de l’equip i els recursos del club.

Futbol Base
Un onze juvenil de la temporada 2008/2009 amb Guzman i Elhadji a la formació

 

 

>> Parlem amb Elhadji Bandeh

 

Quin consell pots donar als jugadors per afrontar la Divisió d’Honor?
El que jo els diria és que no es relaxin mai, que siguin constants al llarg de la temporada i que mantinguin les ganes i les il·lusions per gaudir de la categoria i competir amb els millors clubs d’Espanya. Després, ja la temporada marcarà els objectius a assolir.

 

Quina és la clau per competir en aquesta categoria?
Jo sóc dels que pensa que, a banda de conjuntar un bon grup de jugadors, és important mantenir un nucli dur al vestidor, que hi hagi molt  vincle entre els companys per estar junts en els bons i els mals moments que pugui deparar la temporada.

 

Arran d’això, què és el més fàcil i el més complicat de la categoria, què destaques de la Divisió d’Honor?
La circumstància més fàcil, o si més no, més assequible, és que pots ser capaç de vèncer a qualsevol equip. És una lliga molt igualada i molt disputada i això fa que les diferències s’escurcin i tots seguim capaços de guanyar, però també de perdre, contra qualsevol rival, estigui a la posició que estigui. Segurament, el repte més difícil és mantenir-se constant i regular durant tot el campionat. Mantenir una mateixa línia de treball i de rendiment durant totes les jornades de lliga.

 

Una bona fita per a tots els equips és quedar entre els quatre primers. A què pot aspirar l’Europa?
Dependrà una mica del començament de lliga i de la dinàmica que agafin, però jo crec que com a club pot aspirar a tot perquè ha demostrat ser una institució que pot arribar molt amunt si s’ho proposa.

 

El Juvenil A juga aquest dissabte contra el Reus a les 16:30 hores en l’últim partit de la temporada al Nou Sardenya i ja amb l’ascens a la butxaca.

 

Futbol Base
Elhadji, celebrant un gol en la darrera temporada de l'Europa a Divisió d'Honor

 

acidH TEB FederacioAcell