Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

BON PAPER DELS EQUIPS DEL CLUB PARTICIPANTS AL MIC 2014

Infantil A i Aleví A van representar l'Europa

L’Infantil A i l’Aleví A han estat, enguany, els responsables de representar el club en un dels tornejos més prestigiosos del panorama mundial que es disputa durant la setmana santa. Una competició que, a banda de futbol, també aporta un caràcter formatiu imprescindible. Parlem del MIC, Mediterranean International Cup, trofeu que es juga a la Costa Brava i que aglutina equips de l’elit del futbol global.

 

Seleccions com la de Brasil o la de Qatar, clubs de l’alçada de Barça, Espanyol, Reial Madrid, Villarreal, Athletic Club de Bilbao, Elx, Inter de Milà, Liverpool, Porto, Manchester United o l’Acadèmia Aspire se citen en un torneig amb un cartell de futures estrelles espectacular. A més a més de reunir-se conjunts del màxim nivell internacional, també competeixen equips de Colòmbia, Israel, Estats Units, Irlanda, Rússia, Mèxic o Holanda, entre d’altres. A aquests conjunts se li afegeixen entitats catalanes com el Girona, el Sabadell, el Jàbac, l’Hospitalet i, és clar, l’Europa. A banda de l’oportunitat única de reunir primeres potències mundials en una sola competició, el MIC ofereix l’experiència inigualable de compartir dies amb gent d’altres països, relacionar-se amb nanos de diferents continents, sentir-te futbolista, viure en primera persona el que és una concentració d’un equip de futbol a un hotel, conviure cinc dies plens de màgia al costat dels companys de la plantilla, enfortir vincles o solidificar amistats.

 

En definitiva, més enllà de l’experiència futbolística que s’adquireix, el MIC potencia una qualitat humana extraordinària. Cohesiona els equips a través de l’element que uneix a tots els amants d’aquest esport: la pilota. I és que ser partícip d’un torneig d’aquestes característiques és un regal per a la formació personal i esportiva dels jugadors. És un record inesborrable en la trajectòria de qualsevol nano. El MIC no és només futbol. El gran valor afegit de la competició és compartir emocions sorprenents amb l’esport com a nucli conjuntiu.

Futbol Base
L'Infantil A sobre la gespa en ple MIC

 

 

El MIC és unió. És fer pinya. És conèixer els companys amb qui jugues tota la temporada. Crea un context on l’amistat difumina el campionat. És un escenari on el futbol queda en un segon pla i la convivència humana sorgeix com a convidat estrella. La Mediterranean International Cup permet viure grans moments que quedaran per sempre. Instants que perduraran en la eternitat. El torneig serveix per a què els jugadors s’obrin, els entrenadors siguin més propers, perquè els rols adoptats durant la temporada variïn o per mostrar-se als altres d’una manera natural i espontània. És per això que quan arriba el final del MIC apareix un sentiment agredolç, vinculat amb una estança magnífica però amb l’amargor de tornar a la rutina, d’abaixar a la realitat.

 

L’Infantil A va allotjar-se a Platja d’Aro, la seva seu principal del torneig, on va compartir estança amb el Norte America o l’Alboraya valenciaà. Encabut al Grup P de la categoria, va iniciar la seva marxa per la competició estrenant-se amb victòria contra l’equip britànic de l’Sporting First Touch per 0 gols a 4. El segon partit també acabaria amb triomf, en aquest cas per 4 a 1 contra el Hapoel Ramat d’Israel. Amb aquesta victòria els escapulats s’asseguraven avançar a la següent ronda. L’enfrontament que tancaria el grup i donaria la primera plaça als graciencs seria el derbi català contra el Blanes. 5 a 0 immaculat per l’Europa. Amb aquest pas triomfal l’Infantil A accedia a la fase final, on a setzens es creuria amb els colombians del Boyacà. Els escapulats s’imposaven per 3 a 0. Però el sorteig va decidir que a vuitens es topessin amb l’Acadèmia Aspire Qatar, posteriors guanyadors del MIC. L’Europa va caure per 3 a 0 però va plantar cara i fins els últims minuts de partit el rival no va poder ensorrar el plantejament gracienc. Molt de mèrit per a l’Infantil A, que després de realitzar un molt bon torneig van aprofitar per carregar piles i continuar donant mostres de la gran cohesió que formen.

Futbol Base
L'Aleví A fotografiant-se amb el trofeu del torneig

 

 

Per la seva banda, l’Aleví A es va allotjar a Palamós, seu de la competició en modalitat futbol 7. Els escapulats van començar el MIC enfrontat-se contra el totpoderós Liverpool. El resultat final va ser de 4 a 1 pels anglesos però l’Europa va competir, i fins i tot va tutejar l’equip del Mersyside en molts trams del partit. De fet, a falta de 10 minuts pel final, el partit estava empatat a 1. El segon enfrontament va acabar amb victòria contra el català Calella-Santa Sussana per 5 a 0. Mateix resultat que en el darrer duel de la fase de grups i que segellaria l’accés a la fase final de la competició. Europa 5-0 Fusaguasuga de Colòmbia. A vuitens de final un triangular esperaria els graciencs. Els contrincants serien l’Acadèmia Aspire Qatar i el Cerdanyola. Contra els qatarians l’Aleví A va aconseguir un valuós empat per 2 a 2 que alimentava les opcions d’accedir als quarts de final i enfrontar-se a l’Espanyol. Però gairebé sense temps de descans, el Cerdanyola de Preferent no va concedir opcions i es va imposar per 5 a 0.

 

Els escapulats posaven punt i final a la competició però van tenir temps d’intercanviar-se samarretes amb els jugadors del Liverpool, i amb futbolistes colombians a l’hotel per posar el fermall d’or a una experiència increïble. Els guanyadors del MIC van ser: En categoria aleví futbol 7, l’Espanyol. En aleví futbol 11, el Barça. Infantils per l’Acadèmia Aspire Qatar, qui també repetiria títol en cadets. I en categoria juvenil el Màlaga va alçar el campionat.

acidH TEB FederacioAcell