L'ALEVÍ ES FA GRAN A GETXO !!!

Campanada europeista i quart lloc final

Getxo

L'Aleví B va prendre part aquest cap de setman del torneig de base del centenari de l'Arenas Club de Getxo. Els escapulats, teòrica "ventafocs" de la competició, van donar la gran sorpresa arribant a semifinals i deixant enrere grans equips entre els fundadors de la Primera Divisió. L'Europa va caure a 'semis' contra l'Espanyol i va quedar quart davant el Madrid.

Article Així es presentava el torneig  / Foto Les imatges

L'Aleví B de l'Europa va trencar tots els pronòstics al torneig del Centenari de l'Arenas Club en finalitzar quart e entre els alevins dels deu clubs que van fundar la lliga espanyola la temporada 1928/1929. L'Europa va sorprendre a la fase prèvia en derrotar a la Real Sociedad i a l'equip amfitrió i aprofitar la irregularitat d'un Atlético de Madrid, molt fort, de nivell, que tan sols va guanyar a l'equip escapulat, entrenat per Ken Fujita, en l'últim partit de la jornada quan l'Europa ja estava classificat.

Getxo

L'Europa va viatjar a Getxo a divertir-se, a passar-ho bé, a competir entre els millors clubs espanyols. Era un torneig molt especial per a aquest grup que va estar a punt d'assolir aquest any el primer lloc a la seva lliga. Va ser l'únic club que va viatjar amb tots els integrants. Era una forma de premiar el seu gran any. Els nens, que van viatjar sense nervis per la classificació, sense pressions externes, sense l'obligació de guanyar, van oferir la seva millor cara des del primer minut contra el Barça fins a l'últim segon contra el Madrid en el partit pel tercer lloc. Va ser un torneig  en que van brillar tots. Titulars i suplents, davanters i defenses, carrilers i pivots, esquerrans i destres... i els dos porters. Va ser un campionat en el qual es van reivindicar aquelles criatures que havien jugat pocs minuts al campionat domèstic. Per això, perquè hi havia pinya, l'equip no es va enfonsar després del 4-0 del seu debut davant el Barça. Què va! l'Europa va oferir una espectacular primera part davant la Real Sociedad en un partit trencat des del principi. Del 2-0 inicial es va passar a l'empat a dos, però al final un gol de Pol, de falta, i una bona defensa van servir per a guanyar l'encontre a tota una Real.

Getxo

Un equipet de criatures de Gràcia, formats en la seva majoria en l'Escola del propi club escapulat, havia donat la primera sorpresa del dia en superar a un rival que s'havia presentat amb una selecció guipuscoana. L'Europa es va aprofitar de les inexplicables punxades de l'Atlético per a afrontar la seva gran final davant l'Arenas, el club amfitrió. El triomf donava la classificació per a semifinals i seguir un altre dia competint entre les millors pedreres d'Espanya. Una oportunitat d'enfrontar-se al Barça, al Real Madrid i a l'Espanyol, tres clubs que inverteixen xifres milionàries en el seu futbol base. Els nois van passar amb nota aquesta final. L'Europa no va sortir desangelat, es va ficar en el partit i va anar a per el triomf. Va guanyar amb un incontestable 2-0 i una actuació estel·lar del porter.

Getxo

"L'Europa de Barcelona ha estat la gran sorpresa de la jornada de classificació del torneig", es llegeix a la pàgina web del l'Arenas de Getxo, que tanca aquesta cita amb una foto del partit entre el conjunt català i l'Atlético de Madrid, un partit intranscendent per a la competició. L'himne de l'Europa va sonar dues vegades en la matinal deldiumenge. Primer davant l'Espanyol en la segona semifinal i després enfront del Madrid en el partit pel tercer lloc. El millor de la jornada va ser veure als xavals escapulats dirigir-se a la banqueta quan l'àrbitre va xiular el final de la primera part amb un esperançador empat a un al marcador. L'Espanyol no va perdonar en la segona meitat (5-1). L'equip de Gràcia tampoc va poder sorprendre al Madrid, que aviat va resoldre la papereta (5-0). El campió final del torneig va ser el FC Barcelona, imposant-se a penals (4-3) a l'Espanyol després d'haver empatat a una diana durant els minuts reglamentaris. L'Europa, un club de Tercera Divisió, va accedir a la quarta plaça en un torneig en el qual s'havien presentat sis magnífiques pedreres de Primera Divisió (Barcelona, Espanyol, Madrid, Racing, Atlético de Madrid i Athletic) i una pedrera de Segona Divisió A (Real Sociedad)... Aquí queda la fita. Felicitats escapulats !!!