VICTÒRIA SENSE PREMI

L'Infantil C es queda a un gol de l'ascens

HristoUn bon dia els estaments internacionals de regulació del futbol i les seves normes es van inventar la regla del valor doble de gols a camp contrari. Per aquest fet, l'Infantil C de l'Europa no va poder assolir a l'Àliga l'ascens Preferent. Caient 1-0 fora i 2-1 sobre la gespa gracienca. La derrota de l'anada -única de la temporada- ha marcat el destí final.

.

Digne equip de Preferent és l'equip taronja, tot i que també ho hauria estat l'Europa. Possiblement en altres eliminatòries, dos equips que s'hauran deixat menys sobre el camp aconseguiran una plaça d'ascens que el conjunt gracienc no tindrà. En aquesta "final", tots dos equips van donar espectacle, intensitat, 'fair play' i eufòria i tristesa final, segons el bàndol. Aquesta és la gràcia del futbol.

La tornada va començar molt bé per l'Europa, foradant la porteria rival al primer minut i posant l'eliminatòria igualada en només seixanta segons. En un còrner servit per Fidi, Oriol va rematar impecablement de cap al fons de la xarxa. L'Europa, animat per aquesta diana, ho va seguir intentant. Primer va ser Dani, al minut 7, i dos més tard Oriol va provar una rematada idèntica a la del gol (en aquest cas l'orígen era una falta), però el porter Bernat va blocar el remat. L'Stoichkov, pressionada per l'Europa, no va aproximar-se a l'àrea fins al minut 24, en un intent de Cugat, el millor jugador de l'equip taronja en aquest partit. Al minut 33, el propi Cugat va ser objecte d'un clar penal obra de Joan. El propi jugador visitant va picar la pena màxima per fer l'empat al marcador.

Les coses es complicaven per l'Europa, més encara amb la pèrdua de Jon per lesió. A la represa del partit, amb 1-1 a l'electrònic, tot tornava a començar. En un dels intents graciencs, Roger va caure a l'àrea quan es disposava a rematar, sent objecte de penal. Ell mateix es va encarregar de transformar-lo i posar l'Europa per davant. L'eliminatòria estava empatada a gols, però perduda pel valor doble dels marcats per l'Stoichkov a domicili. Calia un gol més. Tots dos equips van buscar la porteria contrària. L'equip visitant, lluny d'especular, va estar a punt de fer l'empat amb una pilota que va picar a la part superior del travesser. L'Europa ho intentava de totes les maneres. Al minut 55, excel·lent internada de Xavi i la seva centrada que va ser rematada per Eric molt forçat. La mateixa jugada va continuar i el servei de banda posterior va anar a parar a peus de Pablo, qui va obligar al porter Bernat a lluïr-se.

Amb unes grades de l'Àliga molt plenes, l'Europa va cremar naus i va posar tots els davanters al camp. Feia falta un gol, només un, com fos. Aquest però, no va arribar. El posicionament defensiu final de l'Stoichkov va impedir girar la truita del destí de l'eliminatòria. Al final del partit, 'fair play' de les dues aficions, exemplars en tot moment. Des de la web oficial només cal felicitar a l'Stoichkov pel seu ascens i desitjar-li als escapulats que ho tornin a intentar l'any vinent.

30/05/09 · Partitde tornada, promoció d'ascens a Preferent

EUROPA: Ricki, Joan, Marc, Jon, Fidi, Pablo, Rodon, Oriol, Eric, Roger i Dani... També van jugar: Xavi, Miki, Chiki, Pol, Jordi i Pau.

STOICHKOV: Bernat, Lluís, Vasco, Bryan, Eloi, Víctor, Cugat, Pablo, Arnau, Alex i Boby... També van jugar: Gerard, Sasho, Antonio i Ivo.

ÀRBITRE: Gonzálvez Lober

TARGETES: Grogues a Marc i Fidi (Europa) i a Pablo (F. Stoichkov)

GOLS:1-0 (Oriol, 1'); 1-1 (Cugat -p-, 33'); 2-1 (Roger -p-, 38').