Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ARTURO RAMÍREZ I JORDI VELA EXPLIQUEN EL PROJECTE DE BASE

Entrevista publicada al periòdic L'Escapvlat

Entrevista

Són els dos màxims responsables formatius de base de l’entitat. Arturo Ramírez com a responsable directiu i Jordi Vela com a esportiu. Tots dos han parlat al detall del futbol de base de l’entitat i L’Escapvlat publica les seves impressions més destacades en l'inici de la competició del Futbol Base. Trobareu l'entrevista en format revista al PDF d'octubre de L'Escapvlat.

 

Tots dos coincideixen sobre el principal objectiu de la secció, que és la projecció de jugadors pensant en un futur esportiu al Primer Equip, sense deixar al marge, com és evident, els valors formatius humans. Jordi Vela afronta la seva segona temporada al capdavant de l’aspecte de coordinació i admet que “sens dubte hem de començar a recollir els fruits del treball que vam començar a fer la temporada passada. La veritat és que va ser un any complicat ja que vam agafar la coordinació a mitjans de juny, quan molts jugadors ja havien decidit marxar de l’Europa i vam disposar de poc temps per actuar. Aquesta temporada l’hem pogut planificar amb molt de temps i s’han pogut confeccionar millors plantilles en la majoria de categories”. Malgrat això, Vela afirma que “volem recuperar les màximes categories possibles que en els darrers anys l’Europa ha anat perdent, però no ens obsessionem amb els ascensos sinó amb el treball ben fet. Si treballem bé, els resultats arribaran i els ascensos, també”.

 

 

Entrevista

 

 

En paral·lel a aquesta idea esportiva, Arturo Ramírez comenta, a nivell formatiu i esportiu que “cal ajustar el nou projecte esportiu i representar correctament els nostre valors a l’hora de competir i també recuperar totes aquelles categories que sigui possible. Hem de tenir en compte que no sempre el comportament esportiu del nostre club per retenir determinats jugadors és extensible a la resta de clubs del nostre entorn.Nosaltres volem bàsicament jugadors que vulguin estar en el nostre club per sobre d’altres questions i que sentin orgull per defensar els nostres colors”. En l’altre aspecte important, l’humà i educatiu, Ramírez destaca que “hem de defensar els valor de l’esport recollit en el nostre Reglament de Règim Intern, el seguiment del qual el fa la comissió esportiva, que és un dels elements claus del Futbol Base. Volem que jugadors/ es, familiars, entrenadors/ es i delegats siguin en tots els camps un model de referència educatiu. En aquest sentit s’ha de destacar la tasca de la comissió, que fa un seguiment setmanal de l’àmbit esportiu i actitudinal dels equips“.

 

 

Entrevista

 

 

Recordant la temporada passada, Vela admet que “va ser força dura perquè els resultats no van ser bons i es van perdre dues categories, tot i que també vam aconseguir dos ascensos. En aquest sentit, vull agrair el suport que en tot moment vam tenir del president i dels dos directius responsables del futbol base, l’Arturo Ramírez i en Pep Gràcia. Especialment a aquest últim, en Pep, que ja no està aquesta temporada amb nosaltres. En nom meu, dels coordinadors, entrenadors, delegats i fisios li volem agrair la gran feina que va fer pel futbol base de l’Europa”. Sobre els criteris d’altes i baixes i modificacions dels equips, el coordinador escapulat considera que “la idea és pujar equips en bloc, retocant una o dues peces a cada plantilla per millorar-la. Això ho podrem començar a fer a partir d’ara ja que aquest estiu ja hem confeccionat plantilles força compensades i competitives. En aquest sentit, els fitxatges externs hauran de ser jugadors que millorin posicions específiques de cada plantilla. Els criteris que seguim per donar les baixes són de dos tipus: esportius, és a dir, per baix rendiment del jugador, o actitudinals, ja siguin del propi jugador o del seu entorn”.

 

 

Entrevista

 

 

Sobre l’estil de joc, Vela comenta que “hem implantat un estil de joc combinatiu, amb un sistema bàsic 4-3-3 amb indicacions bàsiques i comuns per tots els entrenadors, que poden, però, desenvolupar alguna variant en alguns partits de la temporada, sempre amb la supervisió dels seus coordinadors”. En la configuració d’equips de l’actual temporada, tant en categories com en número total, Ramírez assumeix que “el club s’havia d’adaptar a les exigències de les modificacions de la Federació Catalana, però també a les necessitats internes del propi club”. Sobre com s’organitza internament la coordinació del club, Vela dibuixa la seva composició. “Jo m’encarrego dels aspectes més logístics i organitzatius del Futbol Base i compto amb l’ajuda de dos coordinadors esportius, un per l’etapa de formació (alevins i infantils) que és en Fredi Martín, i un per l’etapa més competitiva (cadets i juvenils) que és en Marc Fernandez. Juntament amb en Xavi Lucas, que coordina l’Escola i els benjamins, estem a la comissió que presideix Arturo Ramírez, a la qual també assisteix algun membre de l’staff tècnic del Primer Equip per buscar la màxima connexió”.

acidH TEB FederacioAcell