Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

FINS SEMPRE, 'SIR' ROBSON!

El mític entrenador va ser soci de l'Europa

RobsonAls 76 anys i víctima de l'enèssim càncer que tenia, va morir ahir Sir Bobby Robson. L'exjugador internacional per Anglaterra i conegut mundialment per la seva tasca d'entrenador a molts equips, va ser soci durant una temporada de l'Europa juntament amb el seu segon de llavors, Mourinho. Es van donar d'alta just després de perdre contra l'Europa la Copa Catalunya de 1997.

Sir Robert William Robson, conegut com Bobby Robson (Langley Park, 18 de febrer de 1933 - Sacriston, 31 de juliol de 2009), va morir a causa d'un càncer de pulmó. Internacional 20 vegades amb la selecció anglesa, va destacar més com entrenador, al capdavant d'equips com la selecció del seu país, el PSV Eindhoven, el Porto, el FC Barcelona o el Newcastle. Simpàtic, servicial, 'gentleman' i admirat per la seva dedicació, va obtenir una llarga llista de títols a les banquetes. A Catalunya va guanyar una Recopa d'Europa, una Copa del Rei i una Supercopa d'Espanya amb el FC Barcelona.

 

Robson
Robson, d'esquenes, mira com el seu capità, Guillermo Amor, marxa decebut davant els
gestos d'eufòria dela plantilla de l'Europa en proclamar-se els graciencs campions.

 

Aquell any -en que, numèricament, el Barcelona també va fer un triplet, com ara amb Pep Guardiola-, dos títols es van resistir només a les arts de 'Sir' Robson: la Lliga i la Copa Catalunya. En aquesta última, el Barça va caure a mans de l'Europa en la que va ser la primera de les seves gestes del doblet en la copa del país. En partit jugat al vell estadi de L'Hospitalet, el conjunt escapulat, entrenat per Pep Moratalla, va superar per 3-1 als blaugranes. Robson, com tot un senyor que era, va quedar-se fins l'entrega de la copa a l'Europa i va aplaudir als jugadors escapulats.

 

Robson
Robson i Mourinho amb la Recopa'97. La temporada següent es van fer socis de l'Europa

 

Tan meravellat va quedar que un equip de la Tercera catalana pogués superar al seu equip plagat d'estrelles que, sense dubtar-ho, va convèncer al seu segon llavors, Jose Mourinho, i tots dos es van fer socis, per una temporada, del Club Esportiu Europa. Així doncs, dos històrics de la banqueta com Robson i Mourinho van tenir carnet i número del club escapulat durant un curs futbolístic, el de 1997 / 1998. Aquell any l'Europa va repetir títol de Copa Catalunya. Curiosament, l'entrenador del Barça aquell any, Louis Van Gaal, va cedir a Mourinho la banqueta a la final de la copa catalana. Jose Mourinho, un soci de l'Europa, perdia per segon any seguit una final al capdavant del Barça, contra l'equip gracienc altra vegada... contra el "seu" club.

 

Robson
Evolució de la primera imatge. Aquesta, publicada a "El Periódico" el dia després de la final.
Robson, com tot un 'gentleman', aplaudeix als jugadors de l'Europa camí de rebre la copa.


Una curiositat força desconeguda per la massa social de l'Europa i que diu molt, i bé, del tarannà i la manera de ser d'un mestre de les banquetes que va ser injustament tractat per l'afició culé (xiulat tot i obtenir tres títols) i acomiadat després del seu únic any a Catalunya. Ell, no obstant, no va posar ni un "però" ni va dir res en contra del seu destí. Va ser, sempre, tot un senyor: Sir Bobby Robson.

 

acidH TEB FederacioAcell