Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ROMAN GOLOBART SALTA DE L'EUROPA A LA PREMIER LEAGUE!

El jugador, de 17 anys, ha fitxat pel Wigan

EntradesLa trajectòria de Roman Golobart, exjugador de l'Europa fins el passat estiu, està sent més que meteòrica. De l'Espanyol va passar a l'Europa, directament al Juvenil A amb 15 anys. Després de debutar a Tercera amb l'escapulada, ara, encara en edat juvenil, fitxa pel Wigan de la Premier League anglesa. Tota una aventura per l'exjugador escapulat.

Entrades

 

 
Les bones temporades al Juvenil A de l'Europa i, en alguns partits de la passada lliga, al Primer Equip escapulat, han servit a Roman Golobart, primer internacional per Espanya de base de la història de l'Europa, per obrir-se la porta de la millor lliga del món: la Premier anglesa. El tècnic del Wigan, el lleidatà Roberto Martínez, el va incorporar aquest estiu pel Swansea (de la segona divisió). En haver fitxat Martínez pel Wigan de la Premier League, amb ell ha anat Golobart, qui formarà part de l'equip "Reserves" dins la primera plantilla del conjunt blanc-i-blau dels "Latics".

 

Golobart
Golobart, a la dreta de la imatge, agafa una samarreta del Wigan al costat
d'Abian Serrano (UD Las Palmas) el dia de la seva presentació conjunta

 

"Es va presentar la opcio de marxar al Swansea. Em vaig informar sobre el club, sobre l'entrenador i sobre els jugadors i tot va ser positiu. Aleshores vaig marxar una setmana a Swansea i en dos dies en Robert Martinez va presentar un informe sobre els meus defectes a millorar i sobre les meves virtuts. Em va dir fins i tot amb quin costat del cap remato millor de cap!". Amb aquestes paraules s'expressa Roman Golobart en una entrevista concedida en exclusiva a la web oficial de l'Europa durant el mes d'agost. Al jove central li vam preguntar sobre el canvi d'un equip tant modest com l'Europa al salt a un equip de la Premier. "Et puc assegurar que quan un es posa l'escapulada no hi ha modèstia que valgui. Els vestuaris i l'estadi estan impregnats d'un orgull que li donen un caràcter molt especial. És un club centenari, s'ha de respectar com a tal".

El nou jugador dels "Latics" va valorar també el canvi d'estil entre el futbol català i espanyol i el d'Anglaterra, i perquè havia renunciat a la possibilitat de poder tornar enguany a l'Espanyol (club del qual estava cedit a l'Europa). "Estic segur que és la lliga a la que millor puc adaptar les meves característiques i que beneficia molt la meva progressió. A Espanya era més complexe, ja que si seguia a l'Espanyol estaria jugant una lliga (Divisió d'Honor) en la que porto ja dos anys consecutius i en la que trobo que em falten estímuls. Un altre fet pel qual marxo a la Premier és la quantitat de partits que es juguen en un any, oferint més oportunitats a tot el planter, i la opció de poder entrenar i qui sap si jugar amb el primer equip. I per últim, jo notava una petita ombra que dia rere dia anava creixent i és que aquí, a Anglaterra, no sóc el fill de Golobart , un fet que ja m'havia afectat negativament en més d'una ocasió a Catalunya. Ara bé, tant de bó un dia pugui donar-ho tot per l'Espanyol com va fer el meu pare".

 

Golobart
 Dia del debut de Golobart a Tercera amb el Primer Equip de l'Europa.
Va ser en un Blanes 1 - Europa 1 disputat el 30 de novembre de 2008
 

Golobart és conscient que, en tal sols dos anys a les files escapulades, ha trencat dos registres històrics. Per una banda, és el primer jugador de l'Europa que debuta amb una selecció de base espanyola (la sots'17) -altres europeistes, als anys 20, ho van fer però en categoria sènior absoluta directament, sense passar per categories inferiors-. D'altra banda, el jove central també és el segon jugador de menys edat a debutar amb el Primer Equip. "L'Europa s'ha d'esforçar en seguir omplint el planter de jugadors de la pedrera. Així segur que arribaran els èxits que tots estem esperant i algun jugador acabarà per trencar el meu rècord... i jo seré el primer a celebrar-ho!", afirma en Roman.


Roberto Martínez: "En Roman és un talent emocionant"


Ceeuropa.cat també ha pogut copsar la opinió del tècnic del Wigan, Roberto Martínez. Pel 'manager' de l'equip blanc-i-blau, en Golbart "és un talent emocionant i, des de la perspectiva de club, espero que la seva i d'altres incorporacions joves siguin el futur del Wigan Athletic". En aquest sentit, Martínez creu que "el funcionament de Roman a l'Europa ha estat fantàstic i s'ajusta al perfil del que volem nosaltres aquí". Pel tècnic és important "que els nous fitxatges joven mantinguin una actitud correcte i de ben segur que, així, tindran un futur brillant en aquest esport".

 

Golobart
Roberto Martínez, tècnic dels "Latics", donant instruccions als jugadors
 
 
Golobart, tot i aquest ascens meteòric a una edat tan curta, no es mostra preocupat pel futur " La clau molts cops està en la fortalesa mental i això em dóna tranquil·litat perquè és un aspecte amb el que em sento molt segur. També he viscut algunes situacions personals que m'han exigit molt i amb les quals he hagut de reflexionar". L'exjugador escapulat va voler aprofitar l'entrevista per donar un calurós comiat a la que fins ara ha estat la seva afició i molt especialment "a Ángel Gómez, sense el qual no hauria arribat fins aquí i tampoc molts altres jugadors de la base del club. També a Pedro García, qui em va saber transmetre en tot moment el que és la il·lusió de fer coses per l'Europa i també a la web, la qual ha recolzat tot el que he fet a base d'esforç".

 

Més sobre Golobart:

Video Debut europeista: Opina Valero
Article Internacional amb Espanya
Article El seu partit més important

 

acidH TEB FederacioAcell