Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL NOU SARDENYA TINDRÀ NOVA GESPA L'ESTIU DE 2010

L'Ajuntament aprova la seva renovació

GespaSegons ha aprovat el departament de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, el Nou Sardenya tindrà una nova superfície de joc de cara a la temporada vinent, la 10/11. La renovació de la gastada gespa actual comportarà també una intervenció a la base de ciment del camp per evitar pèrdues d'aigua que durant els últims temps han afectat al sostre del pàrquing i el gimnàs.

La deficient estructura del ciment que suporta el cautxú i la gespa del Nou Sardenya, ha provocat en els darrers temps pèrdues d'aigua i goteres a les instal·lacions situades per sota: el gimnàs Europolis i els aparcaments Europarking. Això, sumat a l'estat de desgast de l'actual superfície, ha fet que el consistori barceloní fes un decret d'aprovació de subvenció per tal de canviar la superfície de l'estadi gracienc. En l'obra, prevista pel proper estiu (un cop finalitzada la temporada) es col·locarà una tela asfàltica sota la nova gespa a més d'algunes intervencions tècniques.
 

Gespa
Una màquina reparteix la primera capa de sorra per posar-hi al damunt
el cautxú durant les obres de substitució de la gespa l'any 2002

 

La nova gespa artificial que es col·locarà a l'estadi serà de darrera generació, una de les més modernes de l'actual mercat, fet que facilitarà el desenvolupament del joc i evitarà en major nombre les lesions musculars i les sobrecàrregues. La figura del president del Districte de Gràcia, Ricard Martínez, ha estat clau per a la celeritat d'aquest procés, fent veure a l'Ajuntament central la necessitat d'una intervenció pública en aquest aspecte sobre un estadi, recordem, de titularitat municipal. El CE Europa, a través d'aquestes línies, vol agraïr a Martínez i  la resta de responsables graciencs que ho han fet possible, així com a l'Ajuntament de Barcelona, la comprensió, agilitat i determinació per intervenir en aquest aspecte del Nou Sardenya.

 

Gespa
La primera gespa artificial de la història del Nou Sardenya, instal·lada l'any
1995, va passar a la història durant l'estiu de 2002, en que es va reemplaçar.

 

A nivell tècnic i de detalls concrets de l'operació, tècnics de l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb el president del CE Europa i els responsables de manteniment de la instal·lació esportiva, tindran diverses reunions en les properes dates per tal de puntualitzar les intervencions a seguir sobre la superfície de joc de l'estadi. De la mateixa manera, en la intervenció de substitució de la gespa artiicial s'intentarà estudiar la viabilitat de millorar les canalitzacions d'aigua i el sistema automàtic que es fa servir per regar el camp, tot i que aquest punt no és segur que sigui viable a nivell tècnic, donat que serà un dels punts que s'estudiarà un cop vista l'estructura interna i el disseny d'obra de tota la instal·lació esportiva.

 

acidH TEB FederacioAcell