Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA FUTURA GESPA PODRIA ACOLLIR PARTITS DE COPA DEL REI

L'homologació FIFA, aprovació internacional

GespaSegons les normatives internacionals, la futura gespa del Nou Sardenya (estiu 2010) podria tenir homologació de caràcter internacional, per la qual cosa es podrien jugar partits de Copa del Rei i fins i tot esdeveniments internacionals sense cap tipus de conflicte per tractar-se de gespa sintètica. Les homologacions FIFA tenen una validesa periòdica de 3 anys.

L'actual gespa del Nou Sardenya, ja molt gastada, va tenir homologació FIFA de 2002 a 2005. Cas que l'Europa hagués disputat eliminatòries de Copa del Rei en aquella franja de temps (no va ser el cas), cap equip professional de 2a A o Primera Divisió es podria haver negat, per llei internacional FIFA, a disputar una ronda eliminatòria al Nou Sardenya pel fet de ser superfície artificial.
 

Gespa

Gespa
Tècnics de la FIFA realitzant el 'test' d'homologació del Nou Sardenya
durant l'octubre de l'any 2002, quan es va instal·lar l'actual gespa

 

Partits de la nova Europa League, en gespa artificial

En la fase prèvia de la nova Europa League (nom que adopta l'antiga copa de la UEFA), l'Athletic Club de Bilbao va jugar a domicili dues rondes contra el Tromso i el Young Boys. Tots dos equips tenen el seu estadi (professional) de gespa artificial homologada FIFA. Aquesta situació no va ser impediment per disputar una competició d'altíssim nivell com l'Europa League.

Fins a la data, la RFEF (Real Federación Española de Fútbol) havia cedit a les negatives d'equips de Primera Divisió de no jugar en segons quins terrenys de joc d'equips de Tercera o Segona B per tractar-se de gespa artificial. Cap d'aquelles gespes, però, tenia homologació FIFA, per la qual cosa la RFEF podia actuar d'ofici determinant el canvi de seu. Amb aquesta llicència FIFA internacional, tots els clubs no professionals de les diferents lligues espanyoles de 2a B i Tercera podrien tenir un recurs legal davant un organisme superior a la RFEF per exigir la disputa dels partits com a local en el seu recinte. Fins i tot aquests equips podrien jugar els partits regulars de lliga de Segona A i Primera Divisió en gespa artificial, com va ser el cas del Vecindario, equip canari que en el seu recent pas per la "Liga Adelante" va jugar sobre superfície sintètica.

 

acidH TEB FederacioAcell