Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

AGERMANAMENT ESCAPULAT AMB EL CLUB AFC AMSTERDAM

El club escapulat holandès visita l'estadi

AFC AmsterdamL'Europa va rebre divendres passat la visita d'un altre club escapulat, l'AFC Amsterdam, el club més antic (1895) de la ciutat holandesa. La sala de premsa del Nou Sardenya va celebrar un acte d'agermanament i l'acord de jugar un partit amistós a territori gracienc si pot ser aquest mateix 2010. Els capitans i tècnics del Primer Equip van estar presents a l'acte.

L'AFC Amsterdam (fundat el 18 de gener de 1895) està a pocs dies de celebrar el seu 115è aniversari. Com és tradició en el club més antic de la ciutat holandesa, per gener, amb l'aturada de la lliga, s'organitza -des de l'any 1989- una escapada a l'estranger a mode d'stage d'hivern i com a premi mig turístic als seus jugadors amateurs. Fins ara el club havia anat aquests anys a Gran Canaria, però enguany ha decidit visitar Barcelona. Una àmplia expedició (32 persones) va aterrar dijous  dia 7 de gener a la capital catalana i divendres a la tarda va visitar el Nou Sardenya per fer un acte d'agermanament entre clubs escapulats.

 

AFC Amsterdam
El president de l'Europa, Guillaume de Bode, fa entrega d'un banderí del
club al vicepresident de l'AFC, el senyor Adriaan Westerhof.

 

A l'acte hi van assistir representants de la junta directiva així com jugadors de la primera plantilla escapulada (amb presència dels tres capitans) i el cos tècnic escapulat. També hi va assistir l'historiador i exdirectiu Ramon Vergés, qui va fer entrega al club holandès d'una còpia del seu llibre del Centenari de l'Europa. Per la seva banda, l'AFC va regalar una samarreta escapulada (vermella amb escapulari negre) i una corbata oficial del club a l'Europa. L'AFC disposa actualment, com l'Europa, de gairebé 1.500 esportistes de base. El club de l'escapulari negre, però, gaudeix de 7 camps de futbol, quatre de gespa natural i tres d'artificial. Curiosament, en la seva estada a Barcelona l'AFC ha disputat un partit amistós al camp de la Barceloneta contra el Swift... un altre equip d'Amsterdam!. Casualment el Swift es troba també d'stage d'hivern a la capital catalana. Coses del destí. En trobar-se l'Europa en plena disputa de la lliga, no s'ha pogut organitzar un amistós aquest mateix gener, però és intenció veure els dos equips escapulats un dia sobre la gespa en un duel internacional d'agermanament.

 

AFC Amsterdam
Una jugada d'un partit de l'AFC de la temporada passada contra el Elinkwijk.
Curiosament el jugador blanc-i-blau de l'Elinkwijk és l'exeuropeista Gerrit Bartels

 

Com es pot veure a la imatge superior, l'AFC vesteix amb els colors vermell i negre, covertint-se el negre en el color de l'escapulari  i els pantalons, com en l'Europa ho és el color blau. A la imatge, a mode de curiositat, es pot veure un partit de la temporada passada contra l'Elinkwijk (tots dos equips militen a la Hoofdklasse A, equivalent a la Tercera Divisió d'aquí). A les files de l'equip blanc-i-blau hi jugava el davanter exeuropeista Gerrit Jan Bartels -11 partits oficials amb l'Europa, 578 minuts i 1 gol-. Bartels milita actualment a les files d'un altre conjunt blanc-i-blau, el FC Lienden. La 'Hoofdklasse' d'Holanda, similar a la nostra Tercera, es divideix en els grups A, B i C que vindrien a ser els grups nord, centre i sud.


AFC Amsterdam
De Bode i Westerhof briden per les bones relacions dels dos clubs

 

Una de les curiositats de l'AFC Amsterdam és el disseny de la seva samarreta sense publicitat. El model és de la marca Nike, que tret d'aquest any, amb una samarreta commemorativa del Manchester United (que vesteix durant el curs 09/10 igual que l'AFC), mai havia dissenyat en serie equipacions escapulades. El model de l'AFC és exclusiu i únic dissenyat especialment per aquest club, fet amb el que també coincideix amb l'Europa, donat que el model de la casa Elements anomenat model "Gràcia" és també exclusiu per l'Europa i no el porta cap altre club escapulat del món. L'AFC no porta publicitat a la samarreta per ordre dels seus propis socis, que compensen el fet amb les aportacions econòmiques com a socis protectors. De cara a un futur proper, la intenció dels dos clubs és disputar un partit amistós a Gràcia -seria el primer duel internacional de la dècada per l'Europa- durant 2010.

acidH TEB FederacioAcell