Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

UNA NIT HISTÒRICA

La copa de la lliga de 1923 lluirà a l'estadi

El ClubEls socis i sòcies de l'Europa no oblidaran mai la nit del 5 de juny del 2010, data del 103 aniversari del club. Sense que l'equip escapulat jugués cap final sobre la gespa de cap estadi, el club va escriure una de les seves pàgines més històriques gràcies a l'aparició de la copa de campions de lliga de 1923, una troballa inesperada que va presidir la nit.

Va ser el darrer acte de la nit,  però el més emocionant i històric. La recuperació de la copa de campions de lliga de 1923 va ser la gran sorpresa que durant una setmana va tenir intrigats als socis i aficionats europeistes de cara a la tercera edició del Sopar del Soci. Els records de la vetllada seran ja inesborrables pels presents a un acte íntim i ple de sentiment i fidelitat.

L'acte, presentat per Carlos Pablos, va començar amb una rebuda als assistents al pati exterior del centre ACIDH. Posteriorment, un cop a taula, Xavier Pascual, responsable de Toshiba, el principal patrocinador de l'Europa, va dirigir unes paraules als presents. Després del primer plat, els socis Miquel Garcia (fill) i Alexandre Pujol (fill) van rebre la seva insígnia a la fidelitat pels 25 i 50 anys d'abonats. La resta de socis reconeguts i que no van poder assistir a l'acte la rebran al Nou Sardenya a l'inici de la temporada vinent. Acte seguit, i com una de les sorpreses de la nit, diverses persones vinculades al passat més recent del club van reble la distinció de socis d'honor, fet que es concedeix per primera vegada a la història de l'entitat. Properament a ceeuropa.cat dedicarem un article especial per aquest fet.

 

Lliga 1923
Moments inicials de la tercera edició del Sopar del Soci

Els expresidents Josep Bartolí, Conrad Pugès i Joan Josep Isern, el soci i historiador Ramon Vergés, així com Carles Balagué i Jaume Balagué, van ser els primers socis de la història del club en formar part d'aquesta llista d'honor recent estrenada. De la mateixa manera, els entrenadors del Cadet B (Gonzalo Riutort) i del Cadet D (Óscar Belis i Eduard Gutiérrez) van rebre un diploma de reconeixement de la seva brillant temporada. Al llarg de la nit, les autoritats polítiques presents a l'acte també van dirigir unes paraules als socis i sòcies de l'Europa.

 

Lliga 1923
Josep Bartolí, un dels nous Socis d'Honor del club, amb el seu diploma

El gran moment de la nit va arribar. El president del club, Guillaume de Bode, al costat del director general del Futbol Club Barcelona, Joan Oliver, i del president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals, acompanyats de l'historiador Ramon Vergés i del soci número 1 de l'entitat, Alexandre Pujol, van descobrir un objecte que havia estat tapat tota la nit a l'escenari: la copa de campions de lliga de 1923.

 

Lliga 1923
Moment en que la tela blava que tapava la copa va ser retirada
i es va mostrar el títol de lliga als socis 87 anys més tard

 

De forma molt gentil, el FC Barcelona va tenir el detall de replicar i obsequiar a l'Europa (la història del descobriment de la copa i el perquè figurava a mans del club blaugrana la trobareu a l'enllaç inferior, en un article especial). No obstant, la copa present davant dels socis europeistes era, en exclusiva, l'original que mites com Cros o Alcázar van aixecar el 1923. La nit va comptar també amb diversos regals dels patrocionadors que es van sortejar entre els assistents a l'acte.

 

Lliga 1923
De Bode mostra a l'historiador Ramon Vergés la gravació del nom
de l'Europa al trofeu original de la lliga de 1923

 


 

acidH TEB FederacioAcell