Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

BENJA DEBUTA AL PRIMER EQUIP DEL BARÇA AMB UN GOL

És el segon exescapulat en fer-ho en 2 anys

El ClubEl d'ahir va ser un dia històric per tots els socis europeistes que segueixen les evolucions i el creixement dels seus exjugadors. Benja Martínez, davanter escapulat les temporada 06/07 i 07/08, va debutar amb gol amb el primer equip del FC Barcelona. També va marcar Víctor Sánchez, un altre 'ex'. En dos anys, dos exjugadors graciencs han arribat al màxim nivell.

El dia 16 de març del 2008, Víctor Sánchez debutava amb el primer equip blaugrana en un partit  de lliga Almeria-Barcelona (2-2), entrant al minut 89 en substitució de Gudjohnsen. Ahir, 29 de juliol del 2010, dos anys després, ho feia un altre europeista: Benja Martínez, en el primer amistós de pretemporada de l'equip entrenat per Pep Guardiola a Noruega. Benja va saltar al terreny de joc a la segona part del partit Valerenga- Barcelona (2-4). El guió perfecte per qualsevol europeista que guarda especial record d'aquests dos jugadors es va desenvolupar durant el vespre d'ahir. El 0-1 del Barça el va fer Víctor Sánchez (un golàs de combinació i perfecta definició final) i el que significava l'1-3 el va fer Benja (en robar una passada defectuosa d'un central, encarar porteria i xutar a l'alçada del travesser). 

 

El Club

El Club
A dalt, Víctor Sánchez, refusant una pilota amb el cap a l'amistós d'ahir.
A baix, l'exjugador en un partit de lliga amb l'Europa contra l'Horta.

El Club

El Club
A dalt, celebració sota la pluja del gol de Benja al Valerenga.
A baix, Benja amb l'Europa a casa contra el Barcelona B de Guardiola
fa dues temporades. El dorsal 8, un nou company seu: Sergio Busquets.

 

Després del llunyà debut de Borja Criado amb el Valencia a Primera Divisió, un 1 de desembre del 2002, Víctor Sánchez i Benja Martínez s'han convertit en els últims exjugadors de la primera plantilla de l'Europa en arribar al futbol professional de màxim nivell estatal. Tots dos serveixen d'exemple pels centenars de jugadors de base de l'Europa. Del club de Gràcia també surten jugadors amb talent i projecció, i aquests últims exemples en són una bona mostra.
 
 
Fotos: arxiu documental CE Europa, fcbarcelona.cat i agències

 

acidH TEB FederacioAcell