Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

COMPROMÍS AMB CATALUNYA

Tradicional ofrena a la Diada Nacional

El ClubCom és costum de l'Europa des de fa molts anys, una vegada més el club ha mostrat el seu oferiment floral al monument de Rafael Casanova amb motiu de l'Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. L'organització de l'acte, deficient i allunyant el poble de les entitats, ha estat durament criticada per les entitats i associacions de caràcter més modest.

Víctor Martínez i Agustí Parra, en representació de la directiva, el tècnic Pedro Dólera i els jugadors Delmàs, Gatell, Parres i Cano (Primer Equip), així com uns quants jugadors alevins del club, han estat la representació escapulada a l'acte, una de les més participatives dels darrers anys. El motiu de les flors també ha variat aquest any, creant el disseny del blau escapulari per primera vegada.

És ja habitual quan la presència de l'Europa agafa protagonisme en l'oferiment, que el públic assistent (enguany allunyat 300 metres del monument) ovacioni i reconeixi la voluntat d'un club més modest que els de l'elit per seguir amb el seu innegable compromís de país, tal com dicta la llarga i centenària història de l'entitat, marcada (i en èpoques més dures, perseguida) per una forta catalanitat.

 

ALGUNES IMATGES DE L'OFRENA FLORAL

El Club

El  Club

El  Club

  
 
Uns 300 metres més lluny de la llibertat d'expressió
 
La Diada del 2010 serà recordada per la molt deficient organització logística per poder permetre totes les entitats fer la seva ofrena floral. Enguany el recorregut per fer-la i la disposició dels perímetres de seguretat han variat. Ara, el poble sobirà s'ha hagut de situar a 300 metres del monument de Casanova. Els organitzadors argumenten raons de seguretat, però ningú dels presents ha dubtat aquest matí que es tractava d'allunyar el més possible les hipotètiques xiulades i escridassades que podien rebre certes entitats o partits polítics per part del poble. La llibertat d'expressió ha quedat avui una mica més lluny del terme democràcia.
 
D'altra banda, mentre uns agents dels Mossos d'Esquadra donaven per segur que s'obririen les tanques de seguretat de Ronda Sant Pere per poder permetre l'oferiment a entitats "no preferencials", altres entitats d'aquest perfil han anat baixant pel carrer Girona sense complicacions, malgrat (en teoria) estar reservat només a altes entitats i partits polítics. En definitiva, un desordre d'organització i un allunyament forçat del poble de la simbologia de Rafael Casanova.

acidH TEB FederacioAcell