Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA FIFA REALITZA PROVES D'HOMOLOGACIÓ DE L'ESTADI

La gespa podria obtenir un segell de qualitat

El ClubDurant el dia d'ahir, el Nou Sardenya va ser objecte d'una sèrie de proves a la nova superfície sintètica de l'estadi. Tal com va tenir lloc fa uns anys amb la instal·lació del vell model de gespa, la FIFA -mitjançant tècnics especialitzats- realitza les comprovacions per tal de poder, si s'escau, homologar el camp per la disputa de partits professionals i de caire internacional.

El segell "FIFA recommended", que ja va ser concedit a l'anterior superfície del terreny de joc del Nou Sardenya al 2002, està pendent d'estudi amb la nova 'catifa' escapulada. Tècnics de l'Institut de Biomecànica de València (responsables derivats de la FIFA per a la realització d'aquests estudis a la península) van realitzar una sèrie de proves a la nova gespa per tal d'evaluar el seu grau de possible homologació.

 

El Club

El  Club
Imatges de l'empresa encarregada de realitzar les proves i d'un moment
de la comprovació de la qualitat de la gespa, ahir al matí a l'estadi

 

Generalment, els camps municipals de categories estatals amateurs reben la qualificació "FIFA una estrella" (estadis com per exemple el Camp Nou o el Santiago Bernabéu en tenen el màxim, cinc). L'homologació FIFA, però, permetria l'Europa, durant la durada d'aquest segell de qualitat -normalment es revisa cada tres anys- disputar partits professionals de totes les seves competicions estatals. Hipotèticament al Nou Sardenya, cas que tingués lloc, es podrien disputar partits de Segona A i Copa del Rei sense possibilitat de negativa de l'equip visitant per motius de superfície. L'homologació, si finalment es concedeix, podria permetre també la disputa de partits internacional de seleccions de base. 

 

acidH TEB FederacioAcell