Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

BOJ: "EM VAIG PRESENTAR PER RESPONSABILITAT COM A SOCI"

Perfil i opinions del cap de la Junta Electoral

FemeniEl lloc web oficial del Club Esportiu Europa ha volgut saber, més en detall, les funcions específiques d'una Junta Electoral durant unes eleccions a President i Junta Directiva del club. Francesc Boj, màxim responsable de l'òrgan que vetlla pels comicis, i escollit com a president de la Junta Electoral, ho explica a tots els socis.

Francesc Boj és el soci número 190 del Club Esportiu Europa i des de fa set anys el delegat del Primer Equip escapulat. Anteriorment, havia exercit aquesta mateixa responsabilitat al Juvenil A i també havia format part de directives de finals dels anys 90 on, casualment, també va arribar a ser membre d'una Junta Electoral al costat de socis històrics com Duró i Tort -en aquest cas no va fer-ho com a president-. Aquella Junta no va haver de convocar campanya electoral en presentar-se només un candidat.

Enguany Boj presideix una Junta Electoral que va fer acta de constitució oficial el passat dilluns dia 10 i resta a l'espera de l'evolució del calendari electoral per exercir les seves funcions. En declaracions a ceeuropa.cat, Boj ha explicat que "la primera tasca que haurem de realitzar com a Junta Electoral serà atendre les possibles reclamacions dels socis al cens electoral, cas d'haver-hi algun error o alguna absència a la llista d'algú que estigui al corrent de pagament amb més d'un any d'antiguitat. La Junta estudiarà cas a cas cada reclamació i esmenarà l'error en cas que qui reclami tingui raó". Posteriorment a la publicació del cens, el dia 24 de gener s'obre el plaç de presentació de candidatures.

 

El Club
Boj, al costat de la bandera del club a la sala de premsa

 

Les funcions de la Junta en aquesta segona part del calendari seran "les d'examinar els candidats per tal que compleixin les condicions que marquen els estatuts del club i la nova llei de la Secretaria General de l'Esport per poder-se presentar, tant el cap visible i candidat a president com la resta de membres que es presentin per formar junta", afirma Boj. En cas de presentar-se més d'una candidatura a les eleccions, la campanya electoral donaria inici el dia 7 de febrer i la tasca del president de Junta Electoral serà "la de vetllar pel correcte desenvolupament democràtic de la mateixa. Cada candidat podrà argumentar, com és lògic, els seus punts de vista sobre l'Europa, explicar el seu programa electoral o fer referència positiva o negativa a l'altra candidatura, en això la Junta Electoral no hi ha d'entrar per a res. Això sí, s'ha de vetllar per una campanya neta més enllà del discurs i garantir que totes les opcions que s'hi presenten obtenen els mateixos drets del club durant la campanya, com per posar un exemple podria ser l'ús de la sala de premsa per fer reunions amb socis".

Per a Francesc Boj "ser president de la Junta Electoral és anecdòtic. Em podria haver tocat ser secretari, vocal o suplent. El que tenia clar, però, és que volia ajudar l'Europa. Em vaig presentar perquè sentia que tenia una responsabilitat com a soci més enllà de la meva tasca com a delegat del Primer Equip. Per mi el club està per sobre de tot i de tothom i em vaig presentar com a home de la casa que sóc per donar un cop de mà. Un procés electoral sempre és important i els europeistes de cor hem de donar la cara. Almenys jo l'havia de donar".

acidH TEB FederacioAcell