Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

"TINTÍN", EL PRIMER TÈCNIC DE PRIMERA DIVISIÓ FET A CASA

Márquez va començar de tècnic a l'Europa

Tintin Marquez

Bartolomé Márquez s'ha convertit aquesta setmana en l'entrenador del primer equip de l'Espanyol. Aquest fet el situa com el primer entrenador gracienc, format a la casa, en arribar a una banqueta del més alt nivell del futbol professional. En aquest article repassem en imatges i vídeos la seva evolució. Fins ara, al club es parlava dels tres exponents de la pedrera que han debutat a primera: Borja (València), Víctor Sánchez (Barcelona) i Alberto (Murcia). Ara també ho podem fer a nivell tècnic.

El nou tècnic espanyolista va irrompre a l'escena futbolística com a jugador al Sabadell, la temporada 80/81. Després de fer història a l'Espanyol durant sis anys (1982 a 1988), Márquez va tornar a les categories "catalanes" per acabar penjant les botes a l'Europa, la temporada 94/95, la única que el club ha militat a Segona B.

Tintin Marquez

Un cop retirat, "Tintín" va agafar les regnes de la secretaria tècnica de l'equip. Amb Pep Moratalla com a entrenador i Márquez encarregat de la gestió administrativa del planter, l'equip va assolir la primera Copa Catalunya (1997), títol que repetiria l'any següent, aquest cop ja com a entrenador. Márquez assumia la seva primera banqueta en solitari i ho feia aixecant de nou un dels trofeus més preuats de l'afició, però amb el mal regust de boca al "campionat domèstic" en no classificar l'equip pel PlayOff d'ascens a Segona B.

Tintin Marquez 

Márquez va saltar de l'Europa a les categories de base de l'Espanyol. La temporada 00/01 va assolir el títol de campió de Divisió d'Honor i la Copa del Rei en categoria juvenil. Després de passar per l'Espanyol B, el nou tècnic blanc-i-blau ha estat els darrers quatre anys de segon entrenador de Miguel Ángel Lotina, primer, i Ernesto Valverde, fins l'actualitat. A Europa TV hem preparat un repàs audiovisual per la seva trajectòria esportiva al camp i a les banquetes.


EUROPA TV: MÁRQUEZ, UN TÈCNIC FET A CASA



Una informació de: ceeuropa.cat (fotos: arxiu documental)
Documentació: Àngel Garreta

acidH TEB FederacioAcell