Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ENS DEIXA PACHECO, EL TÈCNIC QUE VA CAMINAR DE GENOLLS

Mor una icona dels anys 90

El Club

L'europeisme segueix de dol. L'exentrenador del Primer Equip l'any 1992, Carlos Pacheco, ha mort a l'edat de 73 anys. El tècnic, que només va dirigir l'Europa durant gairebé quatre mesos, va passar a la història per un gest molt recordat quan va aconseguir salvar l'equip del descens. Un pas fugaç però de forta marca en el pes de la història.

Carlos Pacheco Corti va ser un entrenador peculiar. Gairebé sense sistema tàctic, els seus equips responien amb un rendiment provocat per l'estímul. El tècnic argentí, que va arribar a dirigir clubs al seu país d'orígen, a Uruguai, Paraguai i fins i tot la Xina, va aterrar a l'Europa en la segona volta de la temporada 1991/1992, amb el conjunt escapulat ferit i coquetejant amb el descens de categoria.

Es va estrenar un 2 de febrer del 1992 a Olot, on l'Europa va guanyar 2-4 el seu primer partit en tres mesos. El seu darrer partit va ser el que va fer-li deixar una marca eterna en la memòria dels europeistes i, en especial, en els que van descobrir el blau escapulari durant els anys 90. El dia 25 de maig del 1992 l'Europa va arribar a la darrera jornada de lliga, a casa contra el Rubí, jugant-se la permanència a una carta: la victòria.

Va ser una llegenda del club gracienc qui va certificar aquest fet. Carles Capella, amb un preciós gol al minut 62 de partit, va signar el resultat final de 1 a 0 i va deixar l'Europa a Tercera Divisió. Amb el xiulet final de l'àrbitre, Pacheco va esclatar d'alegria i va fer el gest que el va deixar per sempre en la retina dels aficionats. Es va agenollar davant la seva pròpia banqueta i, en direcció al mig del camp, va començar a caminar de genolls. Un gest singular d'un personatge singular.

En els darrers anys era habitual veure Pacheco al Nou Sardenya -com en la imatge inferior, la darrera que es conserva d'ell a l'estadi- observant les evolucions d'un club que, tot i defensar-lo un breu temps com entrenador, sempre el va deixar marcat. Conegut i saludat per tothom, el seu record romandrà per sempre en la memòria de tota una generació.

El Club
Pacheco, al Nou Sardenya, veient un Europa-Banyoles el 16 de setembre del 2007

El Club
L'expresident Castro i Pacheco, en un reportatge especial a la seu de Mundo Deportivo

El Club
1-0 contra el Rubí i salvats. Pacheco va aconseguir l'objectiu

 

acidH TEB FederacioAcell