Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ACORD DE FUTBOL ROMÀNTIC

Un mite del futbol al Nou Sardenya

Un mite del futbol i llegenda viva que ha donat nom a una acció de joc en aquest esport, ha posat els peus al Nou Sardenya. Antonín Panenka, creador del xut de penal més singular, ha estat la imatge visible de l'acord de col·laboració entre el CE Europa ia revista que porta el seu nom. L'acte ha tingut lloc sobre la gespa del Nou Sardenya.

Si dins el futbol català hi ha un club conegut pel seu vell romanticisme, la densa història i el simbolisme previ a l’era de la professionalització del futbol, aquest és l’Europa. Si hi ha actualment una revista especialitzada en futbol que aposti per donar-li un toc profund i molt més cultural, evoqui allò ‘retro’ i simbolitzi a grans trets el futbol romàntic d’èpoques passades, aquesta és sens dubte Panenka. La revista, amb seu a Gràcia, arriba ara a un acord d’agermanament amb l’Europa.

El club portarà el logotip d’aquesta publicació a la part frontal de la samarreta del seu Primer Equip a partir de finals d'octubre. Així mateix, Panenka oferirà esporàdics reportatges sobre el club i col·laborarà en la seva difusió i, de mà de la pròpia entitat escapulada, buscarà lligams amb altres empreses i col·laboradors per augmentar la presència de la ‘marca Europa’ dins el seu àmbit futbolístic actual. L’acte de visualització de l’acord, realitzat aquest mateix divendres, ha comptat amb la presència de l’històric futbolista txec Antonin Panenka. És per ell que la revista porta el seu nom.

Panenka ha esta informat a grans trets de la història i el simbolisme de l'Europa i, com a curiositat, l'historiador escapulat Xavier Vidal ha observat que el club on Panenka va jugar gairebé tota la vida, el Bohemians Praha (1967-1981) va jugar un amistós amb l'Europa en la gira pel vell continent que el club escapulat va realitzar la temporada 1929/1930. Els graciencs van guanyar el Bohemians per 0-2.

Representant Panenka, Àlex López Vendrell ha visualitzat l'acord en presència del president europeista Guillaume de Bode i el propi Panenka. El mític exjugador s'emportarà a casa seva un exemplar del llibre 'Història d'un Històric' i l'edició d'aquest mes del periòdic L'Escapvlat.

 

El Club
Àlex López (revista), Antonín Panenka i l'excapità europeista Àlex Delmàs a l'estadi

El Club
El president del club amb Panenka

El Club
Visualització de l'acord entre l'Europa i la revista Panenka

El Club
De Bode mostra la sala de premsa i trofeus de l'entitat a Panenka

El Club
De Bode i Panenka amb un quadre de la temporada 29/30 amb motiu de la gira per Praga

El Club
Panenka al costat de l'historiador europeista Xavier Vidal

El Club
De Bode i Panenka consultant aquell duel històric amb el Bohemians al llibre del Centenari

El Club
Imatge promocional de la visita de Panenka al Nou Sardenya que ha tuitejat la revista

 

Un penal històric

Antonin Panenka (Praga, 1949), jugador 59 vegades internacional per la selecció de l’antiga Txecoslovàquia, va inscriure el seu nom als registres històrics de l’esport rei l’any 1976 quan va transformar el decisiu penal que va donar l’Eurocopa al seu país davant Alemanya. Seva va ser la responsabilitat de xutar el darrer penal i la forma com el va executar va donar la volta al món i va crear l’ara anomenat ‘penal a l’estil Panenka’.

Davant el llegendari porter Sepp Maier, Panenka va donar un sou toc a la pilota per la part inferior i aquesta, suaument i gairebé a càmera lenta, va aixecar-se en forma de mitja vaselina per entrar tímidament pel bell mig de la porteria amb Maier ja caigut a un cantó i sense cap possibilitat d’aturar el penal. L’originalitat i la sang freda de Panenka l’han convertit en llegenda. L’any 2011, apareixia a Catalunya (i amb seu social a Gràcia) la revista cultural de futbol ‘Panenka’, que ara arriba a un acord amb el CE Europa en presència del llegendari futbolista

>>> Fotos acte: Àngel Garreta / Foto promocional Panenka: Revista Panenka

 


acidH TEB FederacioAcell