Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

HOMENATGE DEL CLUB A L'IDEÒLEG DE L'ESTADI NOU SARDENYA

Pere Fructuoso va fer el servei d'honor

L'estadi de l'Europa és molt conegut arreu, tant de Gràcia com a Barcelona i Catalunya. Molt poca gent, però, sap la seva història i com va sorgir la idea d'enderrocar el vell recinte per donar pas a les actuals instal·lacions. L'artífex va ser l'exdirectiu Pere Fructuoso, que diumenge va rebre homenatge als seus 98 anys. Fructuoso va realitzar el servei d'honor del derbi Europa-Montañesa.

La presència activa de la figura de Pere Fructuoso i Celdran dins el club cal anar-la a buscar a la temporada1974/1975. El 19 de desembre del 1974 el president Màrius de Boet presenta la dimissió després de saber-se que l'entitat deu 7.140.000 pessetes a l'Ajuntament, jugadors, contractistes i proveïdors. El 18 de gener del 1975 una moguda assemblea ratifica la creació d'una comissió gestora presidida pel mític europeista Joaquim Vieta. Rodejat d'autèntics europeistes, la gestora va deixar l'entitat sense deutes significatius al cap d'un temps. El 6 de juny de l'any 1975 l'assemblea proclama nou president de l'Europa l'històric Bernardí Balagué. La seva junta la van formar noms importants de l'època, entre ells Pere Fructuoso.
 
Passats els anys, Fructuoso va tornar a formar part de la junta quan Joaquim Canillo va guanyar les eleccions a president el 9 de juliol de l'any 1984. A tocar del final de la dècada, la necessitat d'un nou estadi -donat el deteriorament de les instal·lacions- era un problema de primer ordre. L'Europa va topar amb el problema més gran de tots: els diners. Ni el club el podia edificar amb els seus ingressos ni l'Ajuntament volia invertir en una nova obra de tamany considerable i a fons perdut.

El Club
Pere Fructuoso assegut a la sala de premsa de l'estadi que ell va imaginar i proposar

 
Va ser llavors quan Pere Fructuoso va tenir la idea que, a la llarga, va permetre fer arribar el club als nostres dies a nivell estructural. Fructuoso va proposar enderrocar el camp, foradar fons, aixecar diverses plantes d'aparcaments i situar, per damunt d'elles, l'estadi de l'Europa. L'Ajuntament va donar una ràpida aprovació a la proposta, veient amb la gestió de la resta d'equipaments una manera de recuperar els diners invertits El 20 de maig de l'any 1989 es va moure la notícia mitjançant la premsa de cara a l'opinió pública.
 
El 4 de setembre del 1992, la directiva i diversos socis, acompanyats de l'alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall i el president de la Federació Catalana de Futbol, Antoni Puyol, van protagonitzar un simbòlic acte d'enderrocament del vell estadi de Sardenya. Tota la resta, ja és història fins el dia d'avui. Navegant per la pàgina web del club podeu rescatar l'article on us vam explicar les interioritats de la construcció de l'estadi , amb dades i pressupost.
 
FOTOS DE L'HOMENATGE

El Club
Fructuoso amb el capità Àlex Cano i el soci i il·lustre historiador Ramon Vergés

El Club
Fructuoso conversa amb Dólera abans de l'inici de l'Europa-Montañesa

El Club
Alberto, qui va exercir com capità a la gespa, acompanyat Fructuoso al servei d'honor

El Club
L'ideòleg del Nou Sardenya fent el servei d'honor sobre la gespa del 'seu' estadi

El Club
Fructuoso s'acomiada amb un somriure de les càmeres que han immortalitzat el moment

El Club
Al descans del partit, diploma d'homenatge per part del club, de mans del president
Guillaume de Bode i en presència de l'expresident Bartolí.

 

acidH TEB FederacioAcell