Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA HISTÒRIA, PLENA DE PARTITS INTERNACIONALS DE PRESTIGI

Ampli bagatge europeista internacional

Partits Internacionals

L'Europa, tot i la seva modèstia actual, ha jugat al llarg dels seus 102 anys de vida un gran nombre de partits internacionals, contra clubs professionals i seleccions de prestigi, tant a casa com a l'estranger, obtenint en moltes ocasions uns resultats de nivell al llarg del seu historial. Ara que s'acosta el partit contra la selecció de la Índia, en fem un repàs.

El conjunt gracienc no ha disputat mai competició europea oficial, però si que ha disputat diversos tornejos i amistosos, tant a terres catalanes com fora de les nostres fronteres amb equips de prestigi. Contra l'Europa s'han enfrontat clubs com el Bayern de Munich, el Birmingham, l'Hamburg, l'Estudiantes de La Plata, el Yokohama Marinos, el Goteborg o l'Udinese. Des dels inicis fins l'actual segle XXI, desenes de partits formen aquest particular historial de l'entitat gracienca.

L'Europa ha jugat partits contra equips de gairebé els cinc continents. En destaquen amistosos contra equips d'Anglaterra, Portugal, Suïssa, Itàlia, Holanda, Suècia, Japó, Argentina, Líban, Uruguai, República Txeca o Alemanya. Al quadre inferior de l'article hi figura una relació dels duels més destacats de les diferents etapes i dècades del club. El partit més antic del que se'n té constància històrica, documental i periodística és un Europa - Bienne (Suïssa),  el primer dia de l'any de 1921, amb victòria escapulada per 2-1. El gruix d'amistosos internacionals i intercontinentals de l'Europa se centren abans de la Guerra Civil espanyola. Posteriorment, el tancament del règim franquista a l'exterior i la caiguda del conjunt escapulat a categories modestes van impedir seguir amb el mateix ritme de duels. Aquest factor, però, s'ha activat en els darrers quinze anys, jugant des del 1997 i fins l'actualitat un total de sis amistosos (a Gràcia i a fora), que seran set amb la disputa aquest dissabte de l'Europa - Índia.

 

Partits Internacionals

 

Precisament l'Europa també ha jugat partits contra seleccions, a banda dels citats equips professionals. L'equip gracienc ho ha fet dues vegades contra la selecció Catalana. La primera el 6 de juny de 1931, en l'homenatge a un mite escapulat, Alcázar (derrota per 2-3). La segona, el 29 d'agost de 1957, en plenes noces d'or, imposant-se l'Europa per un contundent 5-0, una de les golejades més grans rebudes mai per Catalunya tant en l'època passada com en la moderna. El 1997, en la gira pel Líban, l'Europa es va enfrontar a una selecció de Beirut formada per diferents faccions religioses -fet històric-, perdent per 3-0 el 21 de juliol de 1997.

 

FOTOS D'ALGUNS PARTITS INTERNACIONALS

Partits Internacionals
L'Europa a l'estadi Olímpic de Berlín el 19 de juny de 1927

Partits Internacionals
L'stage 2005 a Holanda. Partit contra el Roda JC de la 'Eredivisie'

Partits Internacionals
L'internacional italià Di Natale, rebent la pressió de l'escapulat Unai

Partits Internacionals
Europa - Fortuna Sittard al Nou Sardenya en l'stage dels grocs a Gràcia

Partits Internacionals
Retall de'Mundo Deportivo' en l'àmplia victòria contra Catalunya el 1957

 

acidH TEB FederacioAcell