Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

FA 46 ANYS QUE SARDENYA VA VEURE LA PRIMERA LLUM

20.000 persones en l'estrena dels focus

Llum

Una de les millors entrades a un camp de l'Europa que s'hagi registrat mai a la història va tenir lloc tal dia com avui de fa 46 anys, un 19 de setembre de 1963. L'Europa va convidar al primer equip del Barça per l'estrena de les torres de llum, les primeres de l'estadi. Els blaugrana van imposar-se 1-3 en un amistós que va ser portada.

Era l'inici d'una temporada històrica per l'Europa (que culminaria amb l'ascens a Segona A). El 19 de setembre de 1963 el vell estadi de Sardenya inaugurava, 23 anys més tard de la seva construcció, les primeres torres generadores de llum artificial per tal de poder jugar partits un cop la foscor feia presència a Gràcia. Aquell moment va ser recollit per la premsa esportiva i no esportiva del país, formant part de la portada de l'edició de Mundo Deportivo de l'endemà.

L'Europa va perdre el partit tot i avançar-se 1-0 amb gol de Parés. Pel Barça van capgirar la situació els golejadors Rifé, Zaballa i Balcells. Segons expliquen les cròniques de la època, l'Europa va ser el dominador del primer temps i no va ser fins al minut 41 que Rifé va poder empatar. La victòria definitiva dels visitants per 1-3 es va certificar a falta de pocs minuts pel final, fet que va parlar molt bé de la resistència d'un equip, el gracienc, que acabaria pujant a la divisió de plata.

 

Llum
Part de la crònica que va publicar en pàgines interiors La Vanguardia

 

El diari La Vanguardia va publicar, en la seva crònica al dia següent, que "los veinte mil y pico espectadores que acudieron ayer al campo europeista tuvieron suficientes ocasiones para contrastar la valía de esta prometedora formación graciense opuesta a las figuras de reconocido prestigio que formaron en el once azulgrana". Xiulat pel senyor Herrero, l'encontre va presentar aquests dos equips. Europa: García (Ramon), Camacho, González, Pedrín, Salut (Boada), Duró, Joseito, Tomás (Ricos), Rojas, Parés i Vives. Pel Barça: Sadurní (Comas), Mur, Garay, Gracia, Marañón, Vergés (Albert), Cubilla (Zaballa), Goyvaerts, Kocsis (Balcells), Rifé i Vicente.

 

Llum
Retall de la portada del diari Mundo Deportivo del dia
següent amb una foto de dues de les torres de llum

 

acidH TEB FederacioAcell