Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

'TOP' DE JUGADORS: MÉS PARTITS JUGATS I MÉS GOLS MARCATS

Ventura (383 partits) i Valls (64 gols), líders

Jugadors

Un dels dubtes dels europeistes curiosos se centra sobre quins jugadors són els que més han vestit la samarreta de l'Europa i quins són els màxims golejadors en lliga de la història. Ara aquest dubte queda resolt amb el "top 15" que la web oficial us ofereix en tots dos tipus de ranking. Ventura Gómez lidera el de partits jugats i Jaume Valls el de gols.

Gràcies a la impagable feina de recull estadístic del soci Agustí Tenllado, el fons documental de la història de l'Europa pot afegir, per fi, un llistat complet de partits jugats pels seus futbolistes i els gols marcats al llarg de la història del campionat de lliga. En aquest aspecte, molta gent sabia que Ventura Gómez era el jugador que més vegades s'ha posat al damunt l'escapulada (383 ocasions), però poca gent sap que Jaume Valls, futbolista que va arribar al 1957 al club, procedent de l'Universitari, és el màxim golejador (64 dianes). Les xifres se centren només en lliga oficial.

Al següent quadre informatiu ceeuropa.cat ha elaborat dues llistes, de partits disputats i de gols marcats. Tan sols dos jugadors de la història apareixen a totes dues llistes en el "top 15": Lluís Antúnez i Llibert Tomás. Pel que fa als partits jugats, 10 dels 15 jugadors formen part de la generació del 1990 cap a l'actualitat. Alguns d'ells van arribar a coincidir, fins i tot, en el mateix equip en una mateixa temporada. A la primera final de la Copa Catalunya (1997) a l'onze hi havia quatre dels 15 jugadors amb més partits de la història i un dels màxims golejadors: Serafín, Carvajal, Colomé, Fernando i Raúl Verdú.

 

Jugadors


font: arxiu documental de ceeuropa.cat i Agustí Tenllado

acidH TEB FederacioAcell