Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ES COMPLEIXEN TRETZE ANYS DEL MEMORABLE 9-2 AL JÚPITER

Una de les més grans golejades europeistes

Europa - Júpiter

Fa pocs dies, concretament el 12 del present mes, es van celebrar 13 anys de la segona més gran golejada de l'Europa a la història, un memorable 9-2 al Júpiter en un partit que curiosament es va posar 0-2 només començar. En aquest article recordem aquell partit i aquella plantilla, marcada per la disputa del PlayOff d'ascens i la Copa Catalunya.

El "campioníssim" equip entrenat llavors per Josep Moratalla despertava elogis dins el futbol català territorial. Aquell equip va passar a la història en aconseguir el primer títol absolut  del club en més de 30 anys (la primera de les dues Copes de Catalunya que té l'entitat). No obstant, aquella generació de jugadors va deixar una altra xifra pel record en una matinal històrica, potser la darrera en que tota la grada del Nou Sardenya va treure mocadors blancs en senyal d'admiració.

 

Europa-Júpiter
Crònica del diari "Mundo Deportivo" publicada el dilluns després del memorable partit

 

En plena cursa per la disputa de la promoció d'ascens, l'Europa va sortir desconnectat al seu derbi contra el conjunt grisgrana del Júpiter. Als dotze minuts de partit perdia 0-2 amb un joc nefast. No obstant, una ràpida reacció local va deixar el partit remuntat (3-2) a la mitja part. Si bé amb un marcador ajustat podia passar qualsevol cosa al segon temps, ningú a l'estadi creia possible veure en tal sols 45 minuts fins a sis dianes més de l'Europa. Així va ser. L'equip, liderat pel 'tetragolejador' Raúl Verdú, va acabar marcant nou gols, el que suposa la segona més gran golejada com a local de la història. La més gran l'hem de buscar a la temporada 57/58, en un Europa 9 - La Cava 1, disputat al vell estadi de Sardenya.

A la crònica del diari "Mundo Deportivo" del diluns dia 13 de gener de 1997, la periodista Eva Doltra signava una crònica en que ressaltava que "després de la remuntada, l'afició va flamejar els mocadors". Així mateix, es destaca que "el Júpiter es va enfonsar de forma estrepitosa en un segon temps que es va transformar en una festa escapulada". La crònica tanca dient que "Raúl es va convertir en el rei del gol, Lluís, Diego i Pacha va arrodonir una feina aclamada per la parròquia local. L'afició es va treure el barret".

La plantilla de l'Europa d'aquella temporada la van formar, a la porteria: Toni, Xavi Navarro i Serafin (aquest darrer incorporat al PlayOff). A la defensa. Arturo, Vázquez, Carvajal, Badia, Torras, Albert i Colomé. Al mig del camp: Lluís, Gandoy, Pacha, Fernando, Amorós, Luís García, Grases i Ferran. A la davantera: Raúl Verdú, Pablo, Sergio Ruiz, Diego, Márquez i Manolo. La fitxa del partit dels dos equips en aquella gloriosa matinal va ser la següent:

 

EUROPA: Navarro, Arturo, Carvajal, Vázquez, Colomé, Pablo (Pacha), Fernando (Badia), Gandoy, DIego, Lluís i Raúl Verdú.

JÚPITER: Molist, Rafa (Gual), Jordi, Jonathan, Serra (Alonso), Marcel (Toni), Joan, Mora, José i Jordi Gris.

ÀRBITRE: R. Reguera

TARGETES: Grogues a Pablo (Europa) i a Rafa, Jonathan i Alonso -dues i expulsió- (Júpiter)

GOLS: 0-1 (Marcel, 2'); 0-2 (Roger, 12'); 1-2 (Raúl Verdú, 20'); 2-2 (Pablo, 30'); 3-2 (Raúl Verdú, 43'); 4-2 (Vázquez, 58'); 5-2 (Raúl Verdú, 69'); 6-2 (Raúl Verdú, 78'); 7-2 (Lluís, 83'); 8-2 (Diego, 84'); 9-2 (Pacha, 87').

 

Article Les golejades més històriques

 

 


 

acidH TEB FederacioAcell