Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LES FABULOSES CRÒNIQUES DEL DESAPAREGUT DIARI "ECO"

Mai l'Europa havia ocupat tant espai

Història

Durant els anys 1996 i 1997, un diari va veure la llum a Barcelona i tan ràpid com va arribar, va desaparèixer. Era el diari "Eco". No obstant, en poc més d'un any va tenir temps de fer certa història, sobretot en l'apartat esportiu, amb reportatges fins a la data mai vistos a nivell territorial. L'Europa va ser tractat de gran per la publicació.


El 23 d'abril de 1996, Vladimir de Semir va fundar el diari Eco, que pretenia, sota una filosofia de diari popular, tractar els temes de l'àmbit barceloní amb reportatges en profunditat, alta qualitat d'imatges d'ampli tamany a color i grans titulars. A nivell esportiu, el diari va aportar un fet que cap altra publicació de l'època va aconseguir i que tampoc cap altra aporta en l'actualitat: pàgines senceres dedicat al futbol no professional i amb unes cròniques mai vistes als anys 90.

El 12 de gener de 1997 el Nou Sardenya va ser testimoni de la golejada més gran mai aconseguida sobre la gespa artificial de l'estadi i la segona més àmplia de la història de l'entitat: un 9-2 al Júpiter. Al matí següent, una pàgina d'un diari passava, per sempre més, a la col·lecció particular dels aficionats de l'Europa i a l'hemeroteca del club. El diari Eco, com hem dit especialitzat en grans reportatges, va dedicar una pàgina sencera al partit (un fet insòlit a Tercera Divisió). La pàgina es pot veure digitalitzada a la imatge inferior, totalment a color.

 

Història
El diari "Eco" va ser testimoni de la golejada més gran de l'Europa
a la seva història i en va dedicar una pàgina sencera

 

Aquesta pàgina no va ser excepcional, donat que Eco volia aportar al mercat de la premsa generalista una manera diferent de fer i de tractar la informació. De fet, l'Europa no gaudia de reportatges de pàgina sencera de partits de lliga (altra cosa són reportatges especials, el Centenari, etc) des dels temps daurats de la Segona Divisió a la dècada dels 60. No obstant, el diari Eco va tenir una curta vida. El 5 d'agost de 1997, un any i escaig després d'haver nascut, el llavors director, José Ilario Font, va anunciar la integració de la redacció del periòdic al Grup Godó i la desaparició de la capçalera d'Eco dins el panorama de la premsa de la ciutat. Una autèntica llàstima pel futbol barceloní, que no ha tornat a tenir tant pes en paper amb les cròniques dels dilluns.

acidH TEB FederacioAcell