Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'EUROPA ÉS QUART EN MITJANA DE GOLS MARCATS A PRIMERA DIVISIÓ

Històrica estadística vigent 82 anys després

HistoriaEl Primer Equip de l'Europa no milita a Primera Divisió des de l'any 1931, però tot i el pas de les dècades i l'ampliació de les lligues, manté una estadística històrica: és el quart equip, de tots els que han passat alguna vegada per la màxima categoria, amb millor mitjana realitzadora de gols per partit. Curiosament, cap dels dos històrics grans de la lliga és el primer de la llista.

Anys i anys després d'haver passat pel màxim nivell del futbol espanyol, l'Europa pot gaudir encara de molts registres de l'època que no han estat superats i alguns que simplement seran històrics per ser els primers, com el que va signar Manel Cros, el millor davanter de tots els temps amb la samarreta escapulada, qui va ser el primer futbolista en fer un 'hat-trick' pur a Primera Divisió.

En aquest cas, però, l'Europa gaudeix d'un registre que el situa com quart millor equip de tota la història: la mitjana de gols a Primera. En les tres temporades que el conjunt gracienc va militar a la màxima divisió (categoria que va fundar) la xifra de gols per partit queda situada en 1'796 gols. El millor equip en xifres és el Real Unión de Irún (2'125). Per darrere l'Irún i per davant de l'Europa estan els dos grans de la lliga, el Madrid (2'079) i el Barça (2'066). En cinquena posició, per darrere l'Europa, trobem un altre històric, l'Arenas de Getxo (1'746). Curiosament, dels cinc millors equips amb mitjana golejadora de la història de Primera, tres d'ells ja no militen des de fa moltíssims anys al màxim nivell: Irún, Europa i Getxo.

acidH TEB FederacioAcell