Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

DINOU ESCAPULATS HAN JUGAT AMB L'ABSOLUTA CATALANA

Repàs a la presència dins la selecció

El Club

Tres jugadors de l'Europa, Rovira, Cano i León, han fet història aquests dies amb Catalunya. A la pàgina web oficial del club hem volgut rescatar la presència històrica de jugadors del Primer Equip escapulat, en aquest cas amb la selecció sènior absoluta del combinat futbolístic català. Dinou homes diferents han competit defensant el país en amistosos mentre militaven a les files gracienques.

Mites històrics del club com Cros, Bordoy o Alcázar, han defensat els colors de Catalunya. La presència escapulada en el combinat absolut se centra sobretot en l'etapa daurada del club, els anys 20 i inicis dels 30. Gairebé una vintena de futbolistes diferents han associat el nom del nostre club al del nostre país. En la taula inferior hi figuren, per ordre alfabètic, els futbolistes que han jugat amb Catalunya, el número de vegades, la temporada, el dia en concret i el rival del combinat català.

Dos noms il·lustres de la nostra entitat, Cros i Alcoriza, van prendre part de la selecció catalana que va inaugurar -juntament amb la de rugbi-, l'estadi de Montjuïc, on es van disputar dos partits, un de cada esport, el 20 de maig de 1929, amb l'Europa a Primera Divisió. El rival contra qui més vegades han jugat els futbolistes de l'Europa defensant Catalunya ha estat ,curiosament, el FC Barcelona.

El Club
Portada d'El Mundo Deportivo al dia següent de la inauguració de l'estadi de Montjuïc

 
TOTS ELS EUROPEISTES I LA SEVA PRESÈNCIA AMB CATALUNYA

El Club
Font: Xavier Vidal

 

acidH TEB FederacioAcell