Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

DUES ENTRADES DE L'ANY 1962 DONADES A L'ARXIU DEL CLUB

L'Europa, obert a la recuperació històrica

Dues entrades, una de nen i l'altra de soci, del 12 d'agost de l'any 1962, durant la pretemporada del darrer any que es va guanyar una lliga a Tercera Divisió i que va finalitzar amb l'històric ascens a Segona A, han estat entregades com donació a fons del club pel soci número 667, Romà Torrents. La donació, efectuada el passat diumenge, amplia l'arxiu material -de tot tipus- del CE Europa.

 

Des d'aquestes línies aprofitem aquesta ocasió per mostrar les entrades als internautes i, de pas, animar tots aquells particulars o famílies que disposin de material antic del CE Europa i vulguin fer una donació -on en cas d'imatges, un prèstec temporal per la seva digitalització amb garantia de retorn-, a dirigir-se a les oficines del club (c/ Secretari Coloma, 140) i entregar el corresponent material a nom del cap de premsa del club, Àngel Garreta.

 

La literatura de les cròniques de l'època

 

Les entrades entregades al club corresponen a l'amistós d'estiu Europa-Castellón (2-0 final), duel de presentació al vell estadi de Sardenya de l'equip que en aquella pretemporada va estrenar la gespa natural. Com a detall curiós, adjuntem la crònica del diari Mundo Deportivo d'aquella època, amb una literatura que ara ens resulta molt peculiar i amb uns protocols socials que serien estranys en els nostres temps. L'article destaca, en castellà, que "el saque de honor lo efectuó la bella señorita Toni Escoda, 'miss' CD Europa, en medio de los aplausos del público" i també que "en el medio tiempo, la junta directiva del Europa, obsequió en el "chalet" del club, a las personalidades asistentes, a la "miss" del CD Europa y a los informadores con una copa de vino espumoso".

 

Avui en dia l'Europa ja no té cap càrrec honorífic de "miss", però sí que segueix oferint aigua o refresc i un petit 'pica-pica' a les persones representades a la llotja i als mitjans de comunicació. Ara bé, ningú avui dia imagina que ja sigui al lloc web oficial o en un periòdic, algú destaqui quin tipus d'aperitiu es fa servir. Qui sap, igual amb el temps es recupera aquest vell estil periodístic. Per si és el cas, al següent partit al Nou Sardenya farem recompte d'olives per poder-ho explicar.

 

... i Czibor va fitxar

 

En un requadre destacat de la notícia d'aquell dia, el diari es pregunta si el famós jugador internacional Zoltan Czibor (ex de Barça i Espanyol) acabaria fitxant per l'Europa en el tram final de la seva carrera. Així va ser. Pel 15 d'agost va ser presentat en el partit amistós de l'Europa amb el Zaragoza. Però aquesta és ja una altra història.

 

Història

Història

acidH TEB FederacioAcell