Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LES MÉS GRANS GOLEJADES I LA HISTÒRIA D'ALBERT MARTÍNEZ

El punta, protagonista de les dues darreres

Golejades

En poc menys de dos anys, l'Europa ha protagonitzat la tercera golejada més gran de la història a casa i la segona més gran a domicili. Lluny de l'estadi, només un partit de 1958 supera aquest registre. Curiosament, de les dues darreres ha participat, amb gols, Albert Martínez. D'ell són obra sis dels 14 gols de les dues darreres grans golejades.

La golejada més gran de la història de l'Europa lluny del seu terreny de joc es remunta a fa més de 50 anys. Concretament un dia 11 de maig de 1958. Al camp de l'Horta, l'Europa va golejar per 1-7 en una jornada memorable. Curiosament, d'aquella mateixa temporada data la golejada més gran de la història a casa (un any realment històric). L'Europa va superar La Cava per 9 a 1. En el citat partit al camp de l'Horta, l'Europa va golejar amb dianes de Valls (2), Martinet (2), Musté, Carreras i Tomás. (a la foto inferior una imatge de l'equip d'aquella època entrenat per Benito García).

Golejades

 

Mig segle després l'Europa ha tornat a repetir golejades i en només 21 mesos ha establert la tercera més gran a casa (8-2 al Palafrugell el dia 21 de gener de 2007) i la segona més gran a domicili, aquest diumenge a La Pobla de Mafumet (0-6). En aquests últims partits, un home destaca per sobre la resta: Albert Martínez. El davanter escapulat, present a les files gracienques en tots dos partits, suma 6 dels 14 gols que es van marcar: 4 al Palafrugell i 2 aquest cap de setmana.

D'aquestes últimes golejades, així en parlava i en parla el diari Sport, al seu apartat de futbol català, amb la crònica del 8-2 al Palafrugell i del 0-6 a La Pobla de Mafumet.

Golejades

 

Golejades

 

Una documentació de: Àngel Garreta i Xavier Vidal

acidH TEB FederacioAcell