Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

CATALUNYA TINDRÀ DOS ÀRBITRES A LA PRIMERA DIVISIÓ ESTATAL

Set àrbitres de Catalana pugen a Tercera

EstradaPer primera vegada en cinc anys, dos àrbitres catalans xiularan a la Primera Divisió estatal. Pel que fa la Tercera Divisió, Medié Jiménez dóna el salt a Segona B i fins a set àrbitres de Catalana, dos del col·legi Barcelona, un del Maresme, un de Girona i quatre de l'Anoia formaran part de la Tercera Divisió la temporada vinent, segons les llistes oficials publicades pel Comitè Tècnic d'Àrbitres.

"Ha estat un gran somni arribar A Primera Divisió. Sóc un privilegiat perquè és un camí molt llarg i, la veritat, encara no ho he assimilat". Així de sincer i emotiu es va manifestar, en plena lluna de mel, Xavier Estrada Fernández, segon àrbitre català que xiularà la pròxima campanya, amb Alfonso Alvarez Izquierdo, en la Lliga BBVA de les "Estrelles". Natural de Lleida, té 33 anys i treballa d'administratiu en la Secretaria de la Joventut de la capital lleidatana, càrrec que compagina amb l'arbitratge. La seva carrera arbitral ha resultat fulgurant, després d'assolir el somiat salt a Primera Divisió al cap de tres temporades xiulant en Segona Divisió. Per primera vegada des de la temporada 2003-04, quan arbitraven Moreno Delgado i Téllez Sánchez, Catalunya tornarà a comptar amb dos col·legiats a la màxima categoria estatal.

 

Estrada
Estrada Fernández, al centre de la imatge, xiulant un partit
Guixols-Europa corresponent a la temporada 2002-2003

 

Pel que fa a la Tercera Divisió, un col·legiat de la recent temporada 08/09 dóna el salt a Segona B i set s'incorporen procedents de Catalana.  A la categoria de bronze puja David Medié Jiménez, que enguany només ha arbitrat un partit al conjunt escapulat (el Blanes-Europa). Els col·legiat que pugen a Tercera són: Óscar Sauleda Torrent (Maresme), Albert Ávalos Martos (Anoia), Juan Manuel Martín Varas (Barcelona), Pere Barceló Roca (Girona), Carlos Rodríguez Enrique (Barcelona) Roger Sales Font (Anoia) i Ruben Ávalos Barrera (Anoia).

 

acidH TEB FederacioAcell