Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA GENERALITAT ENGEGA UN NOU SISTEMA D'AJUDES ESPORTIVES

Distribució de subvencions segons mèrit

GeneralitatTal com va anunciar Jordi Mumbrú, representant de la Secretaria General de l'Esport, a l'acte de trobada ciutadana del diari "20 minutos", celebrat al Nou Sardenya, la Generalitat modificarà el criteri de subvencions per fer-ho més just en funció d'una sèrie de variables per mèrits acumulats. L'organisme esportiu català ho ha fet oficial i públic fa uns dies.

La creació dels Premis a la Qualitat de l’Esport Federat Català, que representen una subvenció global de 4,7 milions d’euros, significa un canvi molt important i un salt quantitatiu i qualitatiu en el sistema d’ajuts del Govern als clubs catalans, que veuran reconeguda la seva tasca en aspectes com la promoció de l’esport de base, el desplegament de polítiques d’igualtat de gènere, la capacitat organitzativa, així com la tecnificació i l’alt rendiment esportiu. Amb els premis s’eliminen els tràmits administratius i burocràtics que havien de fer els clubs per rebre una subvenció i es reduirà el temps de recepció de l’ajut.

“El nou sistema és àgil, directe, elimina tràmits i és el més just i objectiu de tots els que s’han fet servir en la història de l’esport català”, ha assegurat la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, durant l’acte de presentació del nou sistema d’ajuts, en què ha estat acompanyada pel director del Consell Català de l’Esport, Carles Macian; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner, i representants d’una seixantena de clubs catalans. Amb el sistema anterior, els tràmits significaven la presentació d’uns 25 documents; amb el nou model, cap. També cal destacar la gran reducció del temps que hi haurà perquè els clubs percebin els ajuts econòmics. Aquest era un procés que abans durava com a mínim 7 mesos i que amb els premis tindrà un temps de durada que anirà entre 45 i 60 dies.

L’import global es distribueix entre 1.067 entitats, la qual cosa suposa més del triple de clubs beneficiaris respecte l’any passat amb l’anterior sistema. A Barcelona, 694 entitats es repartiran una quantitat global de 3,1 milions. A Tarragona, es beneficiaran 76 entitats amb un import total de 320 mil euros; a Lleida, 85 clubs rebran un global de 370 mil euros; a Girona, 177 clubs es repartiran 760 mil euros, i finalment a les Terres de l’Ebre, 35 entitats rebran 150 mil euros.

 

Generalitat
Mumbrú va avançar aquestes mesures als ciutadans participants
de la trobada celebrada al Nou Sardenya

 

Indicadors de qualitat
 
Per atorgar els Premis la Secretaria General de l’Esport ha creat un sistema públic d’indicadors de qualitat esportiva de l’Esport Federat Català, en el qual s’inclouen tots els clubs que hagin assolit un alt nivell de qualitat d’acord amb una sèrie de barems en base a dues vies: el sistema principal i la taula complementària.
 
En el sistema principal s’inclouen, entre d’altres, indicadors relacionats amb la promoció i el nombre d’equips i llicències de base de l’entitat; la presència i  foment de l’esport femení; la tecnificació i l’alt rendiment esportiu; les classificacions definitives dels diferents equips a la finalització de la temporada; el foment de l’esport discapacitat i el reconeixement territorial i federatiu de l’activitat de l’entitat. Per la seva banda, la taula complementària consta de paràmetres vinculats als aniversaris dels clubs i l’organització de competicions internacionals.
 
La Secretaria General de l’Esport ha verificat el contingut dels certificats informatius que les Federacions Esportives Catalanes han elaborat de les entitats afiliades, seguint un sistema de puntuació de cada un dels indicadors esmentats, i aquest ha estat validat per un jurat específic.

 

acidH TEB FederacioAcell