Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

CANVI HISTÒRIC DE L'HORARI DE TARDA AL FUTBOL TERRITORIAL

La TV està provocant canvis de costums

TVEls nous temps televisius, amb ofertes (ja sigui en obert o pagant) sobre qualsevol de les dues divisions professionals de la lliga espanyola o bé lligues estrangeres, des de primera hora de la tarda fins a la nit, estan canviant algunes tradicions d'equips catalans que han passat a jugar als matins quan, tradicionalment, sempre ho han fet en horari de les cinc de la tarda.

Les ofertes de Gol TV i Canal + Liga, la resta de taquilles de PPV (Pay Per View) i retransmissions en canals "convencionals" o per satèl·lit de partits de la Premier League, Bundesliga, Calcio i d'altres campionats de fora, des de bon migdia i fins a última hora de la nit, han fet baixar molt notablement l'assistència als camps territorials, sobretot de Tercera cap a sota, en la franja de tarda dels diumenges.

Equips que tradicionalment han jugat a les cinc de la tarda, sobretot a comarques, i que tenien aquest costum ben arrelat, estan començant a canviar l'horari per salvar la mínima afluència de públic que almenys fins ara tenien garantitzada. A l'actual Tercera Divisió, tres equips històricament "de tarda" ja han passat el seu horari al matí. Aquests són el Vilanova, el Cassà i el Cornellà, aquest últim influenciat també per la nova presència de l'Espanyol a la seva ciutat.

Aquesta nova forma de veure futbol, on hi ha partits estatals i internacionals des de les 13 hores del migdia fins les deu de la nit, fa que l'horari tradicional barceloní de les 12 del matí, passi a ser per a molts equips l'únic horari lliure de partits de trascendència a la TV i on els aficionats locals dels barris, pobles i comarques puguin apropar-se a veure els seus equips de tota la vida. Aquesta és l'única franja que està quedant lliure (de moment) per la subsistència d'espectadors al futbol més modest... i toquem fusta!.

 

acidH TEB FederacioAcell