Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

S'APROVA LA REFORMA DEL FUTBOL DE BASE CATALÀ

L'Assemblea de la FCF ratifica la proposta

Futbol BaseLa temporada vinent, el futbol base català canviarà respecte a com el coneixem actualment. La Federació Catalana de Futbol va proposar fa uns mesos la reforma d'algunes competicions, divisions i sistemes de joc. Ahir al matí, en Assemblea General, la reforma va quedar aprovada pels clubs. El 80% dels assistents van donar suport als canvis competitius i formatius.

En l’Assemblea federativa que va tenir lloc ahir, els clubs van votar, amb un ampli marge, a favor de la modificació de totes les categories. Aquestes modificacions passen per l’eliminació de les categories de Divisió d’Honor (fins ara un grup únic) a l’edat d’infantils i alevins. Així mateix, en categoria juvenil i cadet, la reforma ampliarà els actuals dos grups de Preferent fins a duplicar-se i convertir-se en quatre. La categoria aleví, per la seva banda, passarà a format de futbol 7.

 

Futbol Base
Moment de la votació dels clubs durant l'Assembla General

Futbol  Base
El president de la Federació, Jordi Casals -esquerra- i el directiu de l'àrea
esportiva Xavier Torras, aixecant una papereta del "sí" durant les votacions

 

Dels 1.265 clubs convocats, tan sols van assistir 164 a l’acte. Les votacions (realitzades per a aprovar o no la modificació una a una de cada categoria), van comptar amb un suport d’un 80% de mitjana, aprovant-se totes elles. En clau europeista, el diumenge 21 de març, un mes abans d’aquesta votació, el club va ser la primera entitat catalana en posar a prova el sistema, disputant un amistós amb un combinat d’alevins i infantils contra l’equip Shizuoka PFA del Japó. Es van disputar 4 parts de 18 minuts amb un descans entre parts de dos minuts i on tots els jugadors havien de participar al partit abans d’arribar a l’última part.

Aquest estiu, doncs, entrarà en vigor el canvi de categories, reglamentació i participació. El periòdic L'Escapvlat del mes de juny oferirà una àmplia i detallada informació de com quedaran composats els equips de l’Europa i amb quines normes jugaran els partits de lliga. Aquesta informació estarà disponible, per suposat, a ceeuropa.cat.

 

Fotos: fcf.cat

acidH TEB FederacioAcell