Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'HORARI DE FINAL DE LLIGA SERÀ, SORPRENENTMENT, A LES 12

Alguns equips matinaran per jugar-se la vida

Horari

La Federació Catalana de Futbol ha deixat als equips de la Tercera Divisió amb cara de sorpresa en haver determinat l'horari de les 12 del matí com a hora unificada per la disputa de la última jornada de lliga, quan habitualment l'horari escollit, des de fa anys i anys, són les 18 hores. La decisió portarà cua. En aquest sentit, l'Europa no es jugarà res (en tot cas el seu rival, el Barcelona B, podria fer-ho amb el liderat de la lliga), però altres equips del grup V de Tercera han rebut la notícia amb indignació arrel de les hores de viatge que tindran fins al seu destí.

El fet d'unificar un horari en torn de matí significarà que fins a tres equips que a la jornada 38 puguin estar jugant-se la vida hagin de matinar excessivament per desplaçar-se a l'altra punta de Catalunya a jugar-se el tot pel tot de les seves aspiracions, ja siguin de jugar la promoció d'ascens o bé de mantenir la categoria i evitar el descens no compensat a Primera Catalana.

El cas del Palamós, que es jugarà entrar al PlayOff per pujar a Segona B, és un d'ells. El degà del futbol català haurà de desplaçar-se des de la localitat gironina fins a Sant Carles de la Ràpita, a les Terres de l'Ebre. L'equip haurà de sortir quan al cel de Palamós encara sigui negre nit. El Cassà, que busca la permanència  a Tercera, haurà de viatjar des de les mateixes terres fins a La Pobla de Mafumet, a Tarragona. El Blanes, equip que en dependència del seu resultat de la jornada 37 podria jugar-se també la vida, haurà de matinar fins anar a les lleidatanes terres de Balaguer.

No cal dir que unes condicions propicies de son, relaxament corporal i mentalització són determinants per afrontar una jornada decisiva. No és el mateix haver-se de llevar a les 5 o 6 del matí que fer-ho a les 8 o les 9, per molt que, a nivell d'acumulació, s'hagin dormit les mateixes hores. Aquesta necessitat de descans, però, no ha estat considerada. Tant la FCF con la RFEF han aprovat, a través de la circular número 50 de l'estament federatiu espanyol, aquests horaris com a definitius, així com els de la resta de grups de Tercera Divisió, dels quals només un parell més tindran també horari matinal.


Article Horaris de tots els grups de 3a
Article Polèmica també a la DH Infantil

acidH TEB FederacioAcell