Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'ARTICLE 121 DEL REGLAMENT CANVIA LA NORMA SOTS'23

Ja no seran obligatoris 6 jugadors per equip

Primer EquipLa RFEF (Real Federación Española de Fútbol) ha canviat en ple mercat d'estiu l'article 121 del reglament de competició, que afecta a la normativa dels mínims jugadors sots'23 obligatoris en plantilles de Segona B i Tercera Divisió. Ara la norma limita a un màxim de jugadors més grans d'aquesta edat (16 en total), però no obliga a cap sots'23.

 

Fins ara tots els clubs federats a Segona B o Tercera Divisió estaven obligats a comptar amb 6 futbolistes sots'23 a les seves plantilles. Quan més de la meitat dels clubs ja han perfilat els seus planters per la temporada vinent comptant aquesta normativa, la RFEF ha modificat la norma, deixant de tenir aquesta el caràcter obligatori d'un mínim de futbolistes. La nova reglamentació només especifica que cada club haurà de tenir un màxim de 16 fitxes de futbolistes majors de 23 anys. A partir d'aquí, el nombre total de jugadors del planter s'haurà de completar amb jugadors sots'23. És a dir, si un club vol tenir només 20 jugadors en total, podrà triar amb 16 jugadors majors de 23 anys i només 4 de caràcter sots'23, fins completar els 20. Evidentment, tot club que, com l'Europa i la gran majoria, tingui entre 22 i 23 ftixes, acabarà tenint 6 jugadors sots'23 per poder arribar a 16+6 = 22 o bé 16+7 = 23.

 

TEXT ÍNTEGRE DE LA NOVA NORMATIVA


Reglamento 2010 · RFEF · Página 73, Artículo 121

 

"Tratándose de clubes de Segunda “B” y Tercera División, el número máximo de los futbolistas de su plantilla será de veintidós, de entre los cuales no podrá haber más de dieciséis mayores de 23 años debiendo ser el resto menores de la citada edad, computándose las altas y bajas que se pudieran producir a lo largo de la temporada, de tal forma que la plantilla nunca pueda estar compuesta por mas de dieciséis futbolistas mayores de 23 años. En lo que atañe a los clubes de Segunda “B” deberán disponer con carácter obligatorio de un número mínimo de cuatro licencias “P”, durante toda la temporada, siendo este un requisito de participación en la competición."

acidH TEB FederacioAcell