Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ELS MANDATS DELS CLUBS SERAN D'UNA DURADA MÍNIMA DE 6 ANYS

Nova llei de la Secretaria General de l'Esport

Anna Pruna

La Generalitat ha aprovat el decret de modificació del Decret de clubs i associacions esportives. El text estableix la nova durada dels mandats de les juntes directives, que podran ser entre 6 i 8 anys, i redueix a 3 el nombre mínim de persones per constituir un club. Aquesta mesura entrarà en vigor en el moment que les entitats celebrin noves eleccions.

  Escolta Anna Pruna a RAC1



Els canvis introduïts pel Govern en el nou Decret modifiquen el Decret 145/1991, de 17 de juny, de regulació de la constitució, les classes i el registre de clubs i associacions esportius, i d’aprovació del Reglament del seu règim i funcionament intern. La secretària general de l’Esport, Anna Pruna, ha explicat que, en termes generals, la modificació del Decret beneficiarà “entitats de tot tipus, grans i petites” a tres nivells. En primer lloc, “facilitarà la constitució de nous clubs al reduir el nombre de persones necessàries per crear-los”, també servirà per “simplificar els tràmits administratius de les entitats en el moment de renovar les juntes directives” i, d’altra banda, “donarà més temps als mandats per consolidar els seus projectes”. Quant a la durada dels mandats, amb el canvi introduït en l’article 3 es modifica l’article 19 del Reglament deixant clar que “els estatuts dels clubs i les associacions esportives han de fixar la durada del mandat dels membres del consell o la junta directiva, que no pot ser inferior a 6 anys ni superior a 8”.
 
D’altra banda, el nou text també esmenta que els clubs “han de determinar si els càrrecs són o no reelegibles i, si ho són, si la reelegibilitat està subjecta o no a limitació temporal. També han de regular la renovació dels càrrecs de la junta, indicant si són totals o parcials, i les cadències i l’abast de les renovacions”. A més, en la disposició transitòria primera, es comunica que “la disposició prevista a l’article 3 del present Decret no serà d’aplicació als consells o juntes directives amb mandat vigent en el moment de l’entrada en vigor d’aquesta norma". Per tant, no té caràcter retroactiu.
 
Finalment, el nou decret també estipula que “els clubs i les associacions esportives ja constituïts han d’adaptar els seus estatuts i han d’inscriure aquesta adaptació en el Registre d’entitats esportives de la Generalitat de Catalunya abans de l’inici d’un nou procés electoral per a l’elecció dels membres del consell o la junta directiva”.
 
 

acidH TEB FederacioAcell