Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA COPA CATALUNYA, ENCARA MOLT MÉS DESPRESTIGIADA

La nova competició, de només 18 clubs

Copa CatalunyaLa Copa Catalunya exigia un canvi de format per recuperar prestigi, però la FCF sembla capficada en voler-la devaluar encara més. La nova proposta, pendent de ratificació, limita la participació a només 18 equips (amb només 2 de Tercera), quan fins i tot a la Copa del Rei participen més catalans.  Més incoherent és la participació dels equips de regional, idèntica als estatals.

La Copa Catalunya, el títol de copa del país, sembla destinat a estar pitjor dissenyat cada any. La proposta que la Federació Catalana de Futbol vol portar a l'Assemblea General és la de limitar la participació a 18 equips: El campió, els dos club de Primera, els dos de Segona A, els dos primers catalans de Segona B i els dos primers classificats de Tercera Divisió. A ells s'hi sumarien, com fins ara, el campió de Primera Catalana, els campions dels 2 grups de Preferent i els campions dels 6 grups de Primera Regional. Resulta còmic comprovar com en el principal títol oficial de la FCF hi acabaran participant el mateix nombre d'equips regionals (9 en total) que no pas de categoria professional o estatal (també 9), deixant de banda a més de 20 equips de categoria estatal entre Segona B i Tercera.

Amb aquest nou format, 9 equips que no militen en categories semi-professionals tindrien dret a avançar rondes de la Copa Catalunya i no pas 18 equips semi-professionals de Tercera Divisió, categoria d'àmbit estatal. Ara mateix, equips com el Premià, el Manlleu, el Santboià, el Vilanova, el mateix Europa, etc... no participaran de la nova edició de copa, però si que ho podrien fer la Gimnàstica Iberiana, el Rubí, l'Olot, el Cerdanyola del Vallès o l'AIguafreda, tots els de categoria territorial.

acidH TEB FederacioAcell