En camí el documental sobre Sant Medir
El projecte Llepolia fa sis mesos que funciona i ara es torna un projecte públic. L’objectiu de la productora Ikaps Audiovisuals és fer un documental sobre la història de la festa de Sant medir. Una festa que tot i ser ser d’un sol dia ja ha perdurat casi 180 anys. D’on ve la tradició? Qui hi ha al darrera? Com ho viu el barri? Com sobreviu a una societat cada cop més individualista?
Aquestes són preguntes que centren part del documental en el qual van començar a treballar un equip de deu persones i que portarà segur més d’any i mig de feina. L’equip vol recollir material històric inèdit dels arxius familiars de les famílies romeves i de gent que senzillament és del barri. El Projecte Llepolia ha contactat amb moltes de les entitats gracienques per trobar aquest material fotogràfic i cinematogràfic.
Amb el Club Esportiu Europa ha tingut un especial interés ja que poca gent coneix que el club tenia una colla pròpia cap als anys 20. Dels “Ben Plantats” queda poca cosa, un retall de La Vanguardia de l’any 26 on es parla d’algunes de les activitats que es feien el mateix dia de sant Medir. Es per això que el Projecte vol demanar als socis de l’Europa que rebusquin en els seus àlbums, per veure si hi troben alguna petita joia que recordi l’esforç dels jugadors per participar a la festa del 3 de març. Llepolia es financia a més dels mètodes tradicionals, en el mètode basat en la multitud, l’anomenat “crowdfunding”: Això vol dir que amb petites aportacions es pot fer possible el documental.
A través de la seva web, www.projectellepolia.com, podeu veure com amb sis euros, podeu sortir com a coproductors del documental, com amb vint euros us enviaran una samarreta del projecte, i com amb trenta, us enviaran una còpia del documental, un cop enllestit. La propera cita del Projecte Llepolia serà ja a la Festa Major. El dia 16 d’agost estaran al carrer Perla a les 19:30 de la tarda explicant de nou el Projecte i recollint material històric per enriquir el documental. El repte d’aquest documental, segons expliquen els mateixos autors, és que pugui tenir ressò a nivell col·lectiu dins del barri i que pugui retratar la festa d’una manera que no només sigui interessant pels propis graciencs i que pugui incloure el sentit de l’humor i alhora la reflexió sobre el futur de la festa.