Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL LLIBRE DEL CENTENARI PREN FORMA I JA ÉS UNA REALITAT

Estarà presentat i disponible al setembre

Llibre Centenari

La primera edició del 'Sopar del Soci' va acabar amb una sorpresa especial i emotiva per a tots: l'aparició, per fi, del llibre del Centenari de l'Europa. Editat per l'Ajuntament de Barcelona i escrit per Ramon Vergés, el proper mes de setembre tindrà la seva presentació pública i disponibilitat de centenars de còpies a l'abast dels socis i aficionats del Club Esportiu Europa.

"Història d'un Històric", com es titula el llibre del Centenari escapulat, és un llibre de 372 pàgines que recull el primer segle de vida de l'entitat. El gruix del llibre se centra, temporada a temporada des de 1907, en les aventures esportives del Primer Equip de futbol, ànima i raó de ser d'aquesta entitat i que ha escrit capítols per a tots els gustos al llarg del temps. Aquest repàs a cent temporades ha estat escrit íntegrament per l'autor, el soci, exdirectiu i historiador Ramon Vergés.

A la part final del llibre, altres autors han col·laborat en la descripció i informació relacionada amb el Futbol Base, l'Escola de Futbol, el futbol Femení, la descripció dels mitjans de comunicació del club i la recopilació d'actes i imatges del Centenari. A més, Vergés ha pogut comptar per aquest llibre amb important aportació documental, gràfica i estadística, de diversos europeistes, entre ells el nou historiador dels mitjans de comunicació del club, Xavier Vidal. Sense la seva ajuda -i la del seu pare- recopilant dades des de temps enrere, no hauria estat possible la obtenció de moltes informacions i resultats esportius de la primera meitat del segle passat.

El proper mes de setembre, amb la temporada en curs, el llibre "Història d'un Històric" serà presentat al costat del seu autor en roda de premsa a les instal·lacions del club. Serà llavors quan a banda dels tres primers exemplars publicats expressament pel 'Sopar del Soci' (un per l'autor, l'altre pel club i un tercer per l'arxiu històric i documental de l'entitat, que depèn directament del departament de comunicació) els europeistes disposaran de la tirada definitiva del llibre, que estarà llavors a disposició de tothom que vulgui fer-se amb un exemplar realment històric i que explica la vida i miracles d'aquesta singular entitat de la Vila de Gràcia.


 
LES IMATGES DE L'ENTREGA DEL LLIBRE A L'AUTOR

Llibre Centenari
Guillem Espriu, regidor de Gràcia, fa entrega a Ramon Vergés
de la primera impressió del llibre del Centenari


Llibre Centenari
Vergés, molt emocionat, aixeca el llibre de cara a la resta de socis
presents a l'acte enmig d'una molt forta ovació

Llibre Centenari
L'autor del llibre dedicant unes paraules als presents i destacant
l'enorme esforç -tota una vida- que ha suposat aquesta obra

 
 
LA PORTADA DEL LLIBRE

Llibre Centenari
Aspecte frontal del llibre "Història d'un Històric"


acidH TEB FederacioAcell