Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL LLIBRE DEL CENTENARI ES PRESENTARÀ EL DIJOUS DIA 17

A les 19:30 hores a l'Ajuntament de Gràcia

Llibre Centenari

La presentació en societat del llibre del Centenari del CE Europa, escrit en essència per Ramon Vergés al costat d'altres col·laboracions, ja té data definitiva. Serà el dia 17 de setembre, dijous, a les 19:30 hores a la seu de l'Ajuntament de Gràcia, situat a la Plaça de la Vila. Tots els socis estan convidats a assistir a un dels actes més esperats de l'any.

Han hagut de passar dos anys i mig de llarga espera però el desitjat llibre del Centenari veurà finalment la llum i estarà a disposició dels socis. La història del club, editada en més de 360 pàgines, és una obra gairebé íntegra de l'historiador i exdirectiu Ramon Vergés, que ha realitzat una feina impagable de recopilació de material i dades, obtinguts molts d'ells a base de conservar imatges i documents durant tota la seva vida. L'autor del llibre ha estat recolzat per la família Vidal Buyé, que ha aportat dades inèdites dels anys 50 cap enrere (així com molts resultats i classificacions), de la web oficial del club en imatges més modernes (de l'any 2000 cap a l'actualitat) i altres col·laboradors, la majoria de forma anònima, que des de dins o fora el club han ajudat a complementar el llibre amb informació sobre el futbol base, el futbol femení, els mitjans de comunicació del club i un recull d'actes i imatges de les celebracions del Centenari.

 

Llibre Centenari
Vergés, molt emocionat, aixeca el llibre de cara a la resta de socis
presents a l'acte d'homenatge als 25, 50 i 75 anys de fidelitat

 
En l'acte de cloenda de la passada temporada, celebrat el dia del 102 aniversari del club (el 5 de juny), en Ramon Vergés va rebre, davant socis il·lustres, una còpia ja editada del seu llibre, com a regal exclusiu. Fins a la data han existit només dues còpies editades: la mencionada de l'autor i una per l'arxiu històric del club i documentació dels mitjans de comunicació de l'entitat. De fet, gràcies al llibre i a la feina de Ramon Vergés s'han pogut complementar seccions de ceeuropa.cat com les classificacions històriques del club, resultats de Copa Catalunya i Torneig d'Històrics així com informació al voltant de fotos molt antigues.
 
De fet, els responsables i col·laboradors de 'ceeuropa.cat' i 'Europa TV' hem pogut tenir a les mans, de forma privilegiada, un llibre de valor incalculable. En haver-lo fullejat ja moltíssimes vegades per cercar informació i ampliar la base de dades que existeix ara mateix online pels socis i aficionats, hem pogut comprovar que es tracta d'un exemplar únic que aporta factors que altres llibres centenaris no tenen, com dades, resultats, classificacions i xifres, un fet molt difícil d'aconseguir, més encara quan es busca dels anys 40 cap a la fundació del club. Sens dubte, una obra mestre de Ramon Vergés davant qui els responsables d'aquesta web només ens queda treure'ns el barret.




 
 

acidH TEB FederacioAcell