ELS VETERANS SUMEN MÉS GOLS A LA CLOENDA DEL CENTENARI

L'Europa va plantar cara a un bon Espanyol

Veterans

Els duels entre l'Europa i l'Espanyol disputats aquesta setmana han sumat nou gols a l'electrònic del Nou Sardenya. Els veterans d'un i altre equip van oferir un bon espectacle amb quatre dianes. Jose Manuel va marcar per l'Europa i Samper (2) i Palencia ho van fer pel conjunt blanc-i-blau. La primera part va registrar una única diana al marcador, la de l'Espanyol. La resta de gols van arribar en onze minuts, del 55 al 66.

Moltes cares conegudes de l'europeisme es van donar cita a l'estadi gracienc. Diem conegudes perquè, a banda que els jugadors de l'Espanyol són de per sí famosos, alguns d'ells havien defensat també la samarreta escapulada, com és el cas de Samper, Gracia i 'Tintín' Márquez.

Abans de l'inici del partit, Rafa Marañón, president de l'Associació de Veterans de l'Espanyol, va entregar una placa al president de l'Europa amb motiu del centenari escapulat. Per la seva banda, el club gracienc va obsequiar als jugadors de totes dues formacions amb un detall individual de record.

Pel que fa al partit, sobre la gespa es van confrontar la qualitat tècnica dels visitants amb l'esperit de lluita dels locals. El primer avís 'perico' va arribar als cinc minuts, amb un xut de Lediakov al pal. Va ser Samper, als 12 de joc, qui va acabar obrint la llauna visitant fent el 0-1 des de dins l'àrea. El partit es començava a posar emocionant i el porter gracienc Albarran es va sumar a la festa treient una pilota de l'escaire rematada de cap de forma enverinada per 'Tintín' Márquez.

La millor ocasió gracienca al primer temps, un refús en curt del porter Gracia on Óscar, en el mà a mà posterior, va acabar enviant la pilota massa creuada. A un minut pel descans, Palencia va fer tornar a lluir Albarran, sens dubte el millor de l'Europa al primer temps gràcies a les seves aturades.

A la segona part, als deu minuts de joc, una xilena magistral de Márquez va ser empentada al fons de la xarxa per Samper, fent el 0-2. Només dos minuts més tard, Palencia, de xut creuat, feia pujar el tercer i definitiu pels visitants. No obstant, el gol de la jornada el va fer l'Europa. Una falta directa al minut 66 executada magistralment per José Manuel va entrar per l'escaire del pal curt, treient les teranyines de la porteria.

Al final del partit, trofeus per a tots dos equips, pica-pica pels jugadors, abraçades, rialles i els records d'èpoques millors en boca de tothom. Aquests partits són, sens dubte, aquells que dóna gust veure'ls.

LES DADES DEL PARTIT

24/05/08 · Estadi Nou Sardenya · 250 espectadors
Partit Cloenda del Centenari

EUROPA: Albarran, Carmona, Carvajal, Ventura, Endrino, Ureña, José Manuel, Colomé, Óscar, Gómez i Castillo... També van jugar: Miñana, Álex, Capella, Bermejo, Ángel Gómez i Caraltó.

ESPANYOL: Gracia, Eloy, Patón, Cristóbal, Samper, Solsona, 'Tintín' Márquez, Palencia, Val, Iñaki i Lediakov... També van jugar: Mario, Marañón i Nieto.

GOLS:
0-1 (Samper, 12'); 0-2 (Samper, 55'); 0-3 (Palencia, 57'); 1-3 (José Manuel, 66')