Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL DARRER EUROPA FINALISTA DE L'HISTÒRICS: 1993

Va perdre la final per 3-0 davant el Sants

qL'Europa, al llarg de les 15 edicions en que ha participat al Torneig d'Històrics, ha arribat a dues finals, sense alçar-se, però, amb cap títol. La primera va ser al 1985 i la darrera, la de la imatge, al 1993. Totes dues es van disputar al Guinardó, perdent primer contra el Júpiter (3-2) i després contra el Sants (3-0). Mítics jugadors escapulats van formar l'equip de l'edició de 1993.

De tots els títols i campionats catalans on ha participat l'Europa, el Torneig d'Històrics és l'únic que es resisteix a venir a les vitrines del conjunt escapulat. Després de 24 edicions i 15 participacions, l'equip gracienc és l'únic històric català que no té aquest títol (ja l'han obtingut, i alguns més d'una vegada, Martinenc, Júpiter, Sant Andreu o Sants). El darrer any amb opcions de títol va ser el 1993.

La trajectòria de l'Europa en aquella edició va finalitzar amb la única derrota de la final. A la fase prèvia i a les semifinals, el conjunt europeista, entrenat llavors pel mític Pep Rovira, va obtenir dues victòries i dos empats en el seu camí cap al darrer partit pel títol. Els resultats van ser: Europa 1 - Poble Sec 0, Europa 2 - Badalona 2, Europa 1 - Sant Andreu 1 i Martinenc 2- Europa 2 (classificats per penals).

 

Històrics
L'equip inicial de la final. De dalt a baix i d'esquerra a dreta: Vergés (delegat),
Surrallés, Carvajal, Francisco, Juanfra, David Martín, Héctor i González.
Àlex, Colomé, Jose Manuel, Capella i Ventura.

Foto: arxiu documental ceeuropa.cat

acidH TEB FederacioAcell